Pretraga

Prvo sveučilište objavilo broj upisnih mjesta za maturante: Evo koliko ih je u 2022. na svakom studiju

A- A+

Još su ovog tjedna učenici na zimskim praznicima, ali brige maturanata oko državne mature i upisa na fakultete već su polako krenule. Ispite mature već prijavljuju od početka prosinca, a od 1. veljače moći će prijavljivati i studijske programe. Sveučilište u Dubrovniku prvo je javno sveučilište koje je objavilo natječaj za upise i upisne kvote za 2022./2023. akademsku godinu.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Sveučilište u Dubrovniku već je objavilo natječaj za upis studenata u 2022./2023., a samim time objavljena je i tablica s brojem upisnih mjesta za svaki od studija. Broj upisnih mjesta isti je kao i prošle godine 572, s tim da je za redovite studente rezervirano 399 mjesta, ostala mogu popuniti izvanredni studenti.

Najviše kvote su na studiju Nautike, gdje se ove godine može upisati 70 studenata te na studiju Poslovna ekonomija koji upisuje njih 69.

Prema tekstu natječaja, jedino će za studij Konzervacija-restauracija maturanti ove godine morati polagati dodatni prijemni ispit. Riječ je o provjeri psihomotornih spoznajnih vještina kojom se ispituju vještine korištenja alata i materijala različitim metodama, modeliranje te kandidati pristupaju testu likovne percepcije i razgovoru.

Koji su uvjeti upisa na ostale studije Sveučilišta u Dubrovniku te koliko je mjesta na svakom od njih možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [315.95 KB]