Pretraga

Ravnateljica NCVVO-a obratila se maturantima uoči prvih ispita: Evo što vam poručuje

A- A+

Za preko 34 tisuće kandidata u ponedjeljak je počeo ljetni rok ovogodišnje državne mature. U Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja tim je povodom održana konferencija za medije, na kraju koje se maturantima obratila ravnateljica Centra, Ivana Katavić.

Ravnateljica NCVVO-a Ivana Katavić / foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Vjerujem da su kroz dosadašnje srednjoškolsko obrazovanje naučili sve što im je potrebno da bi uspješno položili ispite državne mature. Isto tako im želimo da na maturi ostvare najviše razine postignuća kako bi uspješno upisali željene fakultete. Ne manje važno je da ih molimo i ovom prilikom da se tijekom provedbe državne mature drže uputa koje će im čitati njihovi nastavnici. Znanje imaju i sada je prilika da ga pokažu. Sretno nam svima, poručila je Katavić maturantima.

Izdvojeni članak

Maturanti, vjerujte mi, matura nije nikakav bauk: Evo kako sam ju preživjela prošle godine

Podsjetimo, danas su na rasporedu bili ispiti mature iz materinskih jezika. U utorak je na rasporedu esejski dio tih ispita, a od predmeta s većim brojem prijava ovoga se tjedna pišu Kemija, Fizika te Politika i gospodarstvo.  Ljetni rok ovogodišnje mature završava ispitima iz Glazbenog i Etike, 28. lipnja.

Prvi rezultati bit će objavljeni 10. srpnja, a do 12. traje rok za prigovore. Konačni rezultati ispita državne mature objavljuju se 15. srpnja, a do tog datuma u 14:59 maturanti mogu mijenjati studijske programe na svojim listama prioriteta.

Početak ovogodišnje mature obilježila su nova i stroža pravila po pitanju korištenja elektroničkih uređaja tijekom ispita, o čemu više možete čitati ovdje.

____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Ravnateljica NCVVO-a obratila se maturantima uoči prvih ispita: Evo što vam poručuje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap