Pretraga

Rezultati ankete: Koliko će maturanata upisati svoj prvi izbor?

A- A+

Ljetni rok državne mature u ovoj školskoj godini je gotov te su došli i rezultati. Sutra se zaključavaju upisne liste te će maturanti napokon sigurno znati jesu li uspjeli upasti na željeni fakultet. U anketi koju smo proveli je sudjelovalo preko 4.300 čitatelja, a pitanje koje smo postavili jest na koji su fakultet po redu na listi prioriteta upali.

Nakon turbulentne školske godine i jednako turbulentne državne mature, ljetni rok, kojem pristupa najveći broj učenika, je napokon gotov. Privremeni rezultati su objavljeni u ponedjeljak, kada se i značajno promijenio poredak na listama fakulteta.

Iako se liste zaključavaju tek sutra, većina maturanata već danima zna koji fakultet vjerojatno upisuje, pa smo vas u anketi pitali „Na koji ste po redu fakultet na listi prioriteta upali?“, te smo dobili sljedeće rezultate.

Većina, odnosno 61% ispitanika je uspjelo upisati prvi izbor, 17% je upalo na drugi izbor, 7% na treći, skoro 3% (2.98%) na četvrti, te 4% na peti ili niže. Također, tristotinjak ispitanika nije uspjelo upisati nijedan faks, odnosno 7%.

Zadatke s državne mature pogledajte ovdje.

Rezultati ankete: Koliko će maturanata upisati svoj prvi izbor?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap