Pretraga

Rezultati ankete: Najmanje maturanata očekuje dvojku iz državne mature

A- A+

Ovogodišnja državna matura započela je 6. lipnja ispitom iz Vjeronauka i Biologije, a već se prvi dan pisanja dalo naslutiti da neće sve biti jednostavno kako su možda neki zamislili. Iako nije bilo krađe i curenja ispita kao prethodnih godina, modernizirani ispit iz Biologije, smetnje prilikom ispitne cjeline slušanja iz jezičnih predmeta, težak ispit čitanja iz Njemačkoga jezika rezultiralo je izgleda činjenici da više maturanata na ovogodišnjoj državnoj maturi očekuje prosječnu ocjenu nedovoljan nego dovoljan.

Izdvojeni članak

Rezultati ankete pokazuju: Najviše se maturanata nada četvorci na eseju iz hrvatskog

No, s druge pak strane,ako zanemarimo ovih nekoliko navedenih poteškoća, državna matura čini se, prema pričanjima maturanata, nije bila preteška kako se očekivalo. Neki su ispite uspjeli prepisati unatoč strogim kaznama, neki vrijeme za ponavljanje iskoristili za gledanje EURA, a neki su ispite zbog vodenih kozica pisali u izolaciji, ali unatoč okolnostima i popratnim sadržajima većina je optimistična glede ukupnih rezultata. 

Ako je suditi prema rezultatima anketa koje smo objavljivali na portalu, pristupnici mature očekuju prosječne ocjene iz Hrvatskoga jezika, vrlo dobre iz Matematike, a najoptimističnije ocjene očekuju se iz Engleskoga jezika. Naime, oko 40 posto glasača ankete očekuje odličnu ocjenu iz ovog obaveznog predmeta na maturi.

Ni prosječne ocjene cjelokupne mature ne odskaču previše od prethodnih rezultata. Na pitanje Koju prosječnu ocjenu očekujete na ispitima mature? postavljeno na portalu većina, njih 31,07 posto očekuje vrlo dobru ocjenu. Odmah iza četvorke 29,13 posto kandidata očekuje’carsku’, odnosno ocjenu dobar, a s gotovo 23 posto slijedi je ocjena odličan. 

Kako je već ranije spomenuto, zanimljivi su rezultati ankete koji ukazuju na činjenicu da više kandidata očekuje nedovoljnu nego dovoljnu prosječnu ocjenu iz ispita državne mature. 

U anketi je sudjelovalo 206 čitatelja portala, a do konačne objave službenih rezultata državne mature svi će pritupnici morati sačekati do 18.srpnja. I dok se službeni rezultati nestrpljivo očekuju, provjerite što je sve obilježilo ovogodišnju državnu maturu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap