Pretraga

Proveli smo anketu nakon prepisivačine na maturi: Neodlučni ste oko toga tko treba čuvati učenike

A- A+

Nakon što je kod čak 20 učenika jedne zagrebačke škole utvrđena podudarnost u eseju iz Hrvatskog, pitali smo vas trebaju li učenike na maturi čuvati nastavnici iz njihovih ili nastavnici iz drugih škola. Iako činjenica da maturante čuvaju nastavnici koji su im predavali otvara mogućnost varanja, jedva trećina naših čitatelja smatra da bi ih trebali čuvati nastavnici koje ne znaju kako bi se osigurala apsolutna objektivnost ispita.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Izdvojeni članak

Poziv na varanje? Istražili smo zašto maturante čuvaju njihovi, a ne nastavnici iz drugih škola

Prošloga smo tjedna doznali kako je NCVVO razmišljao o tome da maturante ne čuvaju nastavnici koji su im predavali, ali i da je za to potreban dogovor sa sindikatima. I dok Željko Stipić iz Preporoda podržava takvu ideju, Branimir Mihalinec pohvalio nam se kako je upravo on prije desetak godina odbio da nastavnici odlaze u druge škole.

Tko treba čuvati maturante dok pišu ispite, pitali smo i naše čitatelje. U anketi na našem portalu sudjelovalo je skoro pet tisuća ljudi.

No jedva trećina, njih 32,9%, smatra da bi maturante trebali čuvati nastavnici iz drugih škola.

Da je način kakav trenutno imamo i koji je, prema riječima sindikalista Željka Stipića, doveo do toga da je ‘javna tajna da različite škole imaju različite pristupe čuvanju učenika tijekom pisanja mature’ najbolji, smatra najveći broj naših čitatelja. Čak 38,5% smatra da bi učenike trebali čuvati njihovi nastavnici.

Četvrtina ispitanika smatra da je potpuno svejedno tko čuva učenike, a 3,4% ih nema mišljenje o toj tematici.

Proveli smo anketu nakon prepisivačine na maturi: Neodlučni ste oko toga tko treba čuvati učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap