Pretraga

Saznajte sve o ispitima iz engleskog i talijanskog jezika

A- A+

Prosvjetari ne idu u štrajk, što znači da će se ispiti niže i više razine iz engleskog i talijanskog jezka održati 5. lipnja kada je i određeno vremenikom NCVVO-a. Budući da su ovi ispiti podijeljeni u dva dijela, točnije na pisanje i čitanje te na slušanje, maturanti su puni pitanja. Stoga u nastavku pogledajte sve što vam je važno za obje razine engleskog i talijanskog jezika.

Unatoč strahu brojnih pristupnika da će se polaganje ovogodišnje državne mature odvući duže nego što je predviđeno vremenikom NCVVO-a, prosvjetari ipak ne idu u najavljeni štrajk zbog čega će se sutrašnji ispiti provesti bez ikakve odgode. Na redu su ispiti više i niže razine iz engleskog i talijanskog jezika, a u nastavku provjerite sve informacije vezane uz spomenute testove.

Izdvojeni članak

Objavljena obrazloženja odgovora na maturi: Pogledajte zašto su neki odgovori točniji od drugih!

Engleski jezik – s početkom u 9:00 sati

Ispiti više i niže razine engleskog jezika podijeljeni su na dva dijela: čitanje i pisanje te slušanje. Pristupnici obiju razina počinju s pisanjem u 9:00 sati, te između dva dijela imaju pauzi od 15 minuta. Međutim, zbog zahtjevnijeg testa maturanti koji su odabrali višu razinu pišu ispit do 12:15, dok je kraj testiranja na nižoj razinu u 10:40.

  • Prošlogodišnji maturant savjetovao je kako najbolje napisati esej iz engleskog jezika, što niste mogli saznati na pripremama ili od profesora.

  • Profesorica Cvjetanka Božanić koja je ove godine sastavljala pitanja za maturu utješila je pristupnike te dodatno razjasnila što mogu očekivati.

  • Sve detalje i odgovore na najčešće postavljana pitanja o sutrašnjem ispitu možete pogledati ovdje.

  • Ako vas zanima koliko je bio prošlogodišnji prag prolaznosti iz niže i više razine engleskog jezika, provjerit na ovom linku.

  • Za sve ostale informacije, pročitajte ispitni katalog.

  • Svi koji želite ponoviti u zadnji tren svoje znanje, možete to napraviti u bazi kvizova koji sadrže pitanja s prethodnih rokova državne mature. (A razina i B razina)

Izdvojeni članak

Rješenje misterija: Pitanja i točni odgovori na maturi iz hrvatskog

Talijanski jezik – s početkom u 14:00 sati

Kao što je slučaj s engleskim jezikom, tako i pistupnici koji 5. lipnja polažu talijanski jezik imaju ispit u dva dijela, čitanje i pisanje te slušanje. Početak testiranja na obje razine počinje u 14:00 sati, također s pauzom od 15 minuta između dijelova. Viša razina završava u 16:45, dok maturanti koji su odabrali nižu razinu moraju biti gotovi do 15:55.

  • Sve što vas zanima vezano za polaganje više i niže razine talijanskog jezika možete doznati na ovom linku.

  • Ako vas zanima koliko je bio prošlogodišnji prag prolaznosti iz niže i više razine talijanskog jezika, provjerit na ovom linku.

  • Ostale detalje oko provedbe i bodovanja ispita, pogledajte u ispitnom katalogu.

Saznajte sve o ispitima iz engleskog i talijanskog jezika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap