Pretraga

Stigla rješenja iz A i B razine Engleskog jezika mature: Pogledajte prošlogodišnje pragove prolaznosti

A- A+

Pomalo neočekivano, NCVVO je objavio rezultate ispita s A i B razine Engleskog jezika u subotu, iako su se očekivali tek prvi radni dan nakon produženog vikenda, u utorak. Ispit se pisao u četvrtak, dojmovi maturanta su bili izrazito pozitivni.

foto: pixabay

NCVVO je u subotu objavio rezultate ispita Engleskog jezika, ispita maturantima nije zadavao previše muke. Ako je suditi prema rezultatima anketa koje možete vidjeti u ovom tekstu, očekuju se vrlo solidne ocjene.

A razina nije bila preteška

Izdvojeni članak
engleski čovjek

Na A razini Engleskog tema eseja pogođena ‘u sridu’: ‘Čitanje sam riješila u 25 minuta, a taj dio ispita traje 70’

Puna tri sata pisao se u četvrtak ispit više razine Engleskog jezika. Od toga, 70 minuta trajala je ispitna cjelina čitanje, 35 minuta cjelina slušanje, a posljednjih 75 minuta bilo je rezervirano za pisanje eseja. Po završetku ispita porazgovarali smo s petero maturanata i maturantica iz različitih krajeva Hrvatske, a ako je suditi po njihovim odgovorima, A razina Engleskog nije bila preteška. Probleme im nije pravila ni ovogodišnja tema eseja, a pojedinci nakon pisanja imaju samo jednu ‘muku’ – što će se dogoditi ako su napisali previše riječi u eseju.

– Jedino mi je bilo užasno dosadno budući da sam čitanje riješila u 25 minuta, a taj dio ispita traje 70. Tema eseja bila je vezana uz oglašavanje i utjecaj istog na naš život. Nije bila teška jer smo u današnje vrijeme okruženi društvenim mrežama na kojima se stalno nešto promovira. Esej sam također napisala brzo, iako se nisam se pripremala budući da engleski učim od treće godine, jedino sam ponovila ‘linking expressions’, rekla nam je tada Lucija, dok dojmove ostalih maturanata možete pročitati u našem izvještaju.

12.000 maturanata na B razini, a kažu da im nije bilo osobito teško

Izdvojeni članak

Engleski lakši nego Hrvatski: Samo sam pregledao nekoliko filmova bez titlova i to je bilo dovoljno

Nešto preko 12.000 maturanata pristupilo je u četvrtak ispitu iz drugog obveznog predmeta na državnoj maturi – Engleskog jezika. Na osnovnoj razini maturanti su trebali pokazati vještinu čitanja, pisanja te razumijevanja odnosno slušanja. Prema dojmova četvero maturanata s kojima smo komunicirali, nije bilo osobito teško. Vele bilo je dovoljno razumjeti Engleski jezik i uz minimalno pripremu se moglo izboriti 3-4 na osnovnoj razini.

– Nisam se mnogo pripremao pošto engleski stalno koristim preko interneta. Samo sam pogledao par filmova s engleskim titlovima da bi malo utvrdio gramatiku, objasnio nam je u četvrtak Matej i dodao da zbilja ne bi smjelo biti žalbi vršnjaka na ovaj test. Cijeli izvještaj s B razine pročitajte ovdje.

Pragovi prolaznosti s prošle mature

Iako se pragovi prolaznosti određuju posebno za svaki rok mature, prije ikakvih kalkulacija ‘bacite oko’ na prošlogodišnje, koji vam mogu poslužiti kao orijentir.

Pragovi prolaznosti državne mature 2016./2017.

______________________________________________________________________
Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.

A razina

[scribd id=382397179 key=key-6nAypepGxcrSyh3gx1r0 mode=scroll]

 

[scribd id=382397180 key=key-S7GPC78f0VOwy95dvhET mode=scroll]

 

[scribd id=382397178 key=key-BpVwRwZns4t3Ug3qRVu8 mode=scroll]

 

[scribd id=382398103 key=key-jpacoDPfeZg0RMZVFDBb mode=scroll]

B razina

[scribd id=382397695 key=key-cGDcaAjC8PMDcL6dSBDh mode=scroll]

[scribd id=382397696 key=key-XQICmqymOxvPOovQsTQu mode=scroll]

[scribd id=382397693 key=key-hQTwhx6qUzjk6argJtrU mode=scroll]

[scribd id=382398037 key=key-PprWc7WWU87L3G6ytcI6 mode=scroll]

engleski čovjek
Share via
Copy link
Powered by Social Snap