Pretraga

Stigla su rješenja ispita mature iz Psihologije i Informatike, evo kako ste trebali odgovarati na pitanja

A- A+

Proteklog petka učenici su na maturi pisali ispite iz Informatike i Psihologije, dva predmeta koja se nalaze među popularnijima na državnoj maturi. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je objavio zadatke kao i rješenja svih zadataka koja su se našla na spomenutim ispitima.

Foto: srednja.hr

Ove godine ispit mature iz Informatike prijavio je 2.631 pristupnik, a Psihologiju njih 3.096. Svi oni ispite su pisali u petak, a Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je objavio zadatke i njihova točna rješenja. Možete ih pronaći pri dnu teksta.

Maturanti koji su pisali Psihologiju nekoliko su zadataka okarakterizirali teškima, između ostalog, onaj o jednorogu Petru.

– Ispit je bio težak, ali što je drugo bilo za očekivati? Neka pitanja su se ponavljala od prošle godine što je svakako olakšalo, ali ne puno. Osjećam se jako umorno, od Pere Jednoroga najviše (smijeh). Najteži su mi bili oni zadaci opširnog odgovora, lako je izgubiti se u vlastitim mislima na tim zadacima. Ma taj Pero Jednorog, bilo je nekako formulirano da je on jednorog i vidi sve ljude kao jednoroge pod uvjetom da je on čovjek, ne sjećam se stvarno, baš je bilo čudno pitanje, rekla nam je nakon ispita Paula, a ostale dojmove sa Psihologije možete pročitati ovdje.

U ispitu iz Informatike, točnije u pomoćnoj knjižici za rješavanje zadataka, maturanti su primijetili pogrešku u kodu.

– Koliko sam učila tako sam i napisala, ispit je mogao biti i teži te se osjećam samouvjereno i sigurno u svoje postignuće. Smatram da je moj test remek-djelo te se zahvaljujem svom profesoru Ivanu. Ništa nije bilo pretežito teško osim podlog pokušaja zbunjivanja u 29. zadatku. Naravno da sam primijetila grešku. Sintaksa koda nije bila točna, naime rješavala sam po Phyton programskom jeziku jer je imao shvatljiviju petlju nego C jezik. Grešku sam primijetila prilikom provjere zadatka kada sam prolazila kroz C programski jezik, prepričala nam je nakon ispita maturantica Sara, a druga iskustva s ispita pročitajte na poveznici.

U nastavku se nalaze zadaci i rješenja s ispita iz Psihologije i Informatike, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu. Napomenimo za kraj i kako je lani prag prolaznosti na oba ispita iznosio 30%, dok pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje.

Psihologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.14 MB]

Informatika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.02 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap