Stigli rezultati prijemnog na Filozofskom fakultetu: Doznajte jeste li zadovoljili prag

Filozofski fakultet u Zagrebu jedan je od onih za čiji upis, uz rezultate državne mature, kandidati moraju polagati i prijemni ispit, koji se sastojao od testa apstraktnog mišljenja i logičko-matematičkih zadataka. Ovaj ispit pisao se protekle subote, a privremeni rezultati već su objavljeni.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Filozofski fakultet u Zagrebu objavio je privremene rezultate testa intelektualnih sposobnosti kojemu je protekle subote pristupilo preko dvije tisuće kandidata. Rezultati se nalaze u dokumentu pri dnu ovoga teksta, a Filozofski fakultet objavio ih je pod brojem prijave koji se nalazi na potvrdi o prijavi. U ovim trenucima u tijeku je rok za predaju prigovora.

Prijemni na Filozofskom zbunio maturanticu: 'Zašto moram zadovoljiti logičko-matematičke zadatke da bih studirala jezike?'

Prigovori na rezultate i zahtjevi za uvid u rezultate mogu se predati u pisarnici Filozofskog fakulteta, u sobi D01 od 9 do 14 sati. Kako su priopćili s Filozofskog, žalbe se predaju samo na obrascu koji možete preuzeti ovdje. Rok za predaju je do srijede 3. srpnja 2019. u 10 sati, a uvid u rezultate i održat će se tog istog dana u Vijećnici Filozofskog fakulteta prema rasporedu:

– pristupnici s prezimenima od A do O  (od 15:00 do 16:00 sati)
– pristupnici s prezimenima od P do Ž  (od 16:00 do 16:30 sati)

Uvid u rezultate bit će omogućen samo osobno pristupnicima, a druge osobe moraju imati potpisanu punomoć ovjerenu od javnog bilježnika.

Napomenimo kako razredbeni prag na testu intelektualnih sposobnosti iznosi 20% od ukupnog broja bodova testa, odnosno 60 bodova. Pristupnik koji na testu ne prijeđe razredbeni prag od 20% isključuje se iz daljnjeg razredbenog postupka.

Rezultate možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti na poveznicu.

Podsjetimo, ovo je, već tradicionalno, jedan od najiščekivanijih prijemnih ispita među maturantima. Kako nam je nakon njega otkrila maturantica Tea koja planira studirati anglistiku, prvi dio ispita bio joj je iznimno zahtjevan jer su joj teške bile zadane matrice i bio joj je izazov naći neku poveznicu između njih. Drugi dio ispita, kazala nam je, bio joj je puno zanimljiviji.

– Za anglistiku jos postoji dodatna provjera, no ovaj prijemni ispit je jednak za sve. Očekujem prolaz, ali smatram, kao i većina pristupnika, da ovaj prijemni ima vrlo malo veze sa samim studijskim programima koji se nude na tom fakultetu. Jasno mi je da zbog velike zainteresiranosti mora postojati neki oblik testiranja, ali isto tako mi nije jasno zašto su logičko-matematički zadaci upravo oni koje moram zadovoljiti da bih studirala jezike, pitala se naša sugovornica Tea.

Smatrate li da je prijemni na Filozofskom trebao ostati isti za sve pristupnike?

One comment

  1. tko god kaže ”ali isto tako mi nije jasno zašto su logičko-matematički zadaci upravo oni koje moram zadovoljiti da bih studirala jezike”, je netko kome fali sposobnosti u rješavanju logičko-matematičkih zadataka da shvati da SVI moraju to pisati, tj. da joj je ”konkurencija” u istom košu, tj. da se nema što žaliti, ovako samo ispada da je nekompetentna i da posjeduje manji spektar znanja od vršnjaka, što je bedasto naglašavati prije upisa na fakultet koji odabire hoće li te primiti ili ne… joj joj

Odgovori