Pretraga

Stiglo pojašnjenje rang lista

A- A+

S obzirom na brojne upite koje imali budući studenti na stranici postani student su se potrudili i pojasniti stvaranje rang lista te dva dana prije stvaranja konačnih listi još jednom upozorili na što maturanti moraju paziti.

Upis na samo jedan studijski program

Kandidat može ostvariti pravo upisa na samo jedan studijski program ili pak na dvopredmetnu kombinaciju, i to na onaj na koji ga poštujući prioritete i bodove rasporedi računalo. Najvjerojatnije je da će to biti onaj studijski program uz koji trenutačno u stupcu Najbolji odabir piše Da.

Obrisati programe koje ne namjeravate upisati

Potrebno je obrisati samo one prijavljene studijske programe koje kandidat ni u kojem slučaju nema namjeru upisati. Ako kandidat ne obriše studijski program do 16. srpnja u 23.59 i na njemu ostvari pravo upisa, a ne ode ga fizički upisati učilište mu ima mogućnost zaračunati troškove. Oportunitetni troškovi mogu biti na razini jednogodišnje školarine.

Sve ostale programe koje je kandidat prijavio i želi ih upisati u slučaju da se ne uspije na svoj prvi izbor (i postavio ih niže na listi) nije potrebno brisati ni u kojem trenutku.

Pravo upisa ostvaruje se 17. srpnja nakon 0.00 sati. Detaljne informacije o stvaranju rang lista pročitajte na stranici postani-student.hr.

Copy link
Powered by Social Snap