Što bi se dogodilo kada bi se o svojem studiranju brinuli kao o likovima u video igrama?

Mortimer je upravo imao rođendan i postao je young adult. Netom što su gosti otišli s njegovog rođendana, došla mu je maskota sveučilišta, ljama, i ponudila mu da riješi prijemni ispit. Mortimer je odlučio riješiti taj prijemni, jer to onda znači da se seli u novi grad, u studentski dom, daleko od roditelja i upisuje fakultet. A sa završenim fakultetom mu se otvaraju mnoga vrata. Pročitajte njegovu životnu priču u nastavku.

Screenshot: The Sims 3: University life

Kroz svoj život Mortimer je često pred ogledalom vježbao govor i mimiku, koje bi onda uspješno prezentirao ostalim Simljanima koje bi upoznao. Tako je razvio dobre pregovaračke sposobnosti i britak smisao za humor. Premda se činilo suludo, upravo taj njegov skill mu je omogućio stipendiju za Business major na sveučilištu.

Glavni cilj studija našeg protagonista bio je usvojiti nova znanja, poboljšati svoje vještine i stvoriti nove konekcije, a sve kako bi završni ispit riješio s odličnim rezultatima i time započeo svoju karijeru na višoj razini. U prilog su mu tako išla i predavanja, od kojih je dvaput tjedno imao priliku dobiti znanja na drugim mjestima osim na nastavi, a koji su poboljšavali njegovu razinu znanja. U sklopu toga, posjetio je velika poduzeća i upoznao glavne lidere svijeta Simljana.

[Ideja godine '18] Jelena Uzelac, dekanica Effectusa: Ideje koje se pojave na natjecanju nerijetko dožive svoju realizaciju i uspjeh

Naposljetku, Mortimer je u dva tjedna završio svoje visokoškolsko obrazovanje i po povratku u svoj svijet dobio posao kao Corporate Drone. Znanja koja je primio tijekom fakulteta pomogla su mu da svoju karijeru započne na višoj razini i time ubrza, ali i poboljša kvalitetu svog osobnog razvoja.

Mortimer Goth živi u Simsima i nije stvarna osoba. Ali bez obzira na to, svi koji su ikad igrali ovu igru, trudili su se da njihovi Simsi budu što bolji, pametniji i uspješniji. Zamisli što bi tek bilo da se na isti način brineš o sebi i svojem obrazovanju. Vrijedi probati, to definitivno ima više efekta.

Možda najbolji način kako da se dobro brineš o sebi, slično kako se brineš i o svojim Simsima, jest odabir dobrog fakulteta. Dobar fakultet u današnje doba značilo bi da ti daje nova znanja koja su prilagođena vremenu u kojem se nalazimo i da te sprema za sve izazove koji realni sektor stavlja pred tebe. Ako si kao Mortimer i zanima te Business možda imamo rješenje za tebe.

Effectus – studij Financije i Pravo je upravo takav studij – onaj koji te neće umoriti s dosadnim i dugačkim predavanjima, već će ti ponuditi najbitnije, naučiti će te kako razmišljati na način prilagođen današnjim uvjetima i, što je najbolje, baciti te u pravi svijet tijekom samog studiranja. To znači da ćeš na faksu raditi na pravim slučajevima iz stvarnog svijeta, biti ćeš u kontaktu sa zaposlenicima renomiranih tvrtki koji će ti pokazati kako biznis zaista izgleda, a ne kako je opisan u knjigama. Isto tako, već na prvoj godini studenti idu na rasprave na Općinski i Vrhovni sud. Tako se od samog početka svog visokog obrazovanja upoznaješ, osim s teorijom, i s praktičnim radom.

„Studenti Effectusa po završetku studija spremni su za posao. Proces prilagodbe na novo radno mjesto za njih je jednostavnije zato što ih pet godina pripremamo upravo za to. Svojim studentima postavljamo izazove u obliku case studyja iz stvarnog života i time dobivaju uvid u realno stanje stvari na tržištu. Također, od stručnjaka koje studenti susreću na praksi dobivaju znanja koja zasigurno neće pronaći u knjigama“, rekla nam je dekanica Effectusa Jelena Uzelac.

S obzirom na uvjete koji se traže na tržištu rada, bitno je svoje obrazovanje prilagoditi tome. Zato je potrebno uzeti stvar u svoje ruke i napraviti pravi izbor. Visoko obrazovanje trebalo bi biti to koje će te podučiti svim vještinama potrebnim za savladavanjem situacija koje se događaju u poslovnom sektoru svakodnevno. Stoga je Effectus – Studij financije i pravo u potpunosti prilagodio svoj program novim uvjetima tržišta i upravo zato može biti pravi izbor za tebe.

Odgovori