Pretraga

Studenti dijele besplatnu literaturu za pripremu mature iz psihologije

A- A+

Psihologija je na državnoj maturi jedan od popularnijih izbornih predmeta. Lani ju je tako pisalo preko dvije tisuće pristupnika, no nisu se baš proslavili – prosječna ocjena bila je tek 2,36. Kako se takav scenarij ne bi ponovio i ove godine, važno je dobro pripremiti se za ispit. Pomoć u tome maturantima će pružiti studentska udruga PsiHelp, koji dijele literaturu za pripremu za maturu.

Foto: Unsplash

PsiHelp je projekt pokrenut od strane studenata 2018. godine na kojem još uvijek volontiraju isključivo studenti psihologije. Glavni im je cilj educirati širu javnost o važnosti brige o mentalnom zdravlju i destigmatizirati mentalne poremećaje. Sada žele pomoći i maturantima koji na državnoj maturi namjeravaju pisati psihologiju podjelom literature za pripremu tog ispita.

– Potaknutim događajima iz prethodne godine vezanima uz pandemiju i potrese, odlučili smo darivati pet maturanata, naših budućih kolega, s pet priprema za maturu psihologije. I sami znamo koliko su pripreme za maturu stresne i zahtjevne, pogotovo u ovom vremenu, stoga smo odlučili im barem malo olakšati muke. Darivanje se odvija preko naše Facebook i Instagram. Uvjeti su sljedeći, moraju nas zapratiti, označiti s kim će se pripremati za maturu te nam napisati iz kojeg grada dolaze te zašto žele upisati psihologiju. U darivanju mogu sudjelovati svi maturanti, a samo će pet maturanata biti proglašeno dobitnicima, kažu nam iz PsiHelpa.

Dodaju, ideja im je bila podijeliti literaturu maturantima iz cijele Hrvatske, ali su se naknadno odlučili preoblikovati malo svoju akciju.

Zbog nedavnih potresa koje su pogodile Petrinju, Glinu i Sisak, odlučili smo podijeliti  pripreme maturantima koji dolaze iz tog kraja. Htjeli smo im pomoći barem na ovaj način u pripremi za maturu jer smo svjesni kako je njima najteže. Darivanje će trajati do kraja ovog mjeseca, poručuju iz ove studentske udruge.

Studenti dijele besplatnu literaturu za pripremu mature iz psihologije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap