Pretraga

Studenti logopedije odgovaraju na pitanja maturanata koji žele upisati taj najpopularniji studij

A- A+

Prema posljednjim podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, najpopularniji studij među ovogodišnjim pristupnicima mature je Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Za ovu godinu upisna kvota je povećana na 80 mjesta, a prema podacima iz travnja prvi je to izbor za 439 kandidata. Kako bi maturantima iz prve ruke pružili sve relevantne informacije za upis, studenti logopedije organiziraju na Instagramu organiziraju Q&A  sklopu kojeg će odgovarati na pitanja učenika.

Udruga Logomotiva|privatna fotografija

Udrugu Logomotiva čine sadašnji i bivši studenti logopedije te asistenti i profesori na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Pitanja možete slati putem Instagrama

Izdvojeni članak
studenti, diploma, promocija

Donosimo popis 10 trenutno najpopularnijih studija među maturantima: Objava oglednih rang-lista već ovog mjeseca

Članovi te Udruge odlučili su olakšati trenutnu situaciju maturantima koji žele upisati logopediju na ERF-u, tako što će im putem Instagrama odgovarati na sva relevantna pitanja o studiju.

–  Budući da je danas Instagram možda i najpopularnija društvena mreža među mladima, odlučili smo ovaj Q&A provesti upravo na toj platformi.  Maturanti će putem opcije „postavi mi pitanje“ na Instagram  profilu Udruge @logomotivaslp tijekom 24 sata, počevši od 9h u petak, 8. svibnja moći slati svoje upite. Studenti logopedije će u čim kraćem roku pokušati odgovoriti na sva pitanja, a svi odgovori kasnije će biti dostupni u naglascima kako bi ih mogli pročitati i oni koji su ovaj događaj propustili. Nadamo se i vjerujemo kako će brojni maturanti iskoristiti ovu priliku kako bi dobili odgovor na pitanja koja ih zanimaju, kažu nam studentice Mihaela Đurenec, Matea Zovko i Martina Galić iz Udruge Logomotiva.

Pitali smo ih i na kakva će pitanja učenici moći dobiti odgovore.

–  Maturanti će moći dobiti odgovore o cijelom procesu upisa studija, strukturi prijemnog ispita i kasnijem iskustvu studiranja na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Također, očekujemo pitanja o tome čime se sve logopedi zapravo bave, koje su mogućnosti kasnijeg zapošljavanja, ali i o čarima studentskog života na Borongajskom kampusu. Naravno da ćemo rado odgovoriti i na sva druga pitanja koja ovdje nisu navedena, a koja i dalje muče maturante!, kažu nam studentice.

Žele maturantima olakšati dolazak do informacija

Dodaju, ovaj virtualni događaj pokrenut je s ciljem pružanja pomoći maturantima koji se kod donošenja odluke o nastavku svog školovanja često izgube u potrazi za informacijama na forumima, raznim portalima i službenim stranicama fakulteta. S obzirom na to da mnogi maturanti nisu mogli prisustvovati Smotri Sveučilišta u Zagrebu, željeli su i njima omogućiti iskustvo dobivanja informacija iz prve ruke.

Izdvojeni članak

Logopedice bez granica – Katarina i Nela otkrivaju kako izgleda svijet logopedije nakon diplome

– Upravo zbog velikog interesa za studij logopedije i želje da budućim studentima maksimalno olakšamo dolazak do najpouzdanijih informacija odlučili smo im ponuditi mogućnost izravne komunikacije sa studentima koji su nekad bili u njihovoj poziciji, kažu studentice.

Pitali smo ih za kraj i koji je glavni savjet koji bi dale maturantima – zašto upisati baš logopediju.

– Vjerujemo da je većina maturanata već izabrala željeni studij i donijela svoju odluku. Studij logopedije odličan je odabir za sve one koji zaista uživaju u direktnom radu s djecom, ali i odraslima te imaju puno strpljenja i empatije. Iako je na web stranici Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta  dostupan opis svih kvalifikacija logopeda, želimo budućim studentima dočarati koliko je naš studij zaista specifičan i poseban,a opet širok i na taj im način dati dodatan poticaj za učenje! Glavna poruka koju želimo uputiti maturantima jest da ne odustaju od svojih zamisli, uz pravu motivaciju i puno truda sve je moguće. Svima im želimo puno sreće na državnoj maturi, a maturante zainteresirane za studij logopedije pozivamo na ovo virtualno, ali samo prvo od naših budućih zajedničkih druženja!, zaključuju studentice.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap