Pretraga

Studenti logopedije odgovaraju na pitanja maturanata koji žele upisati taj najpopularniji studij

A- A+

Prema posljednjim podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, najpopularniji studij među ovogodišnjim pristupnicima mature je Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Za ovu godinu upisna kvota je povećana na 80 mjesta, a prema podacima iz travnja prvi je to izbor za 439 kandidata. Kako bi maturantima iz prve ruke pružili sve relevantne informacije za upis, studenti logopedije organiziraju na Instagramu organiziraju Q&A  sklopu kojeg će odgovarati na pitanja učenika.

Udruga Logomotiva|privatna fotografija

Udrugu Logomotiva čine sadašnji i bivši studenti logopedije te asistenti i profesori na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Pitanja možete slati putem Instagrama

Izdvojeni članak

Donosimo popis 10 trenutno najpopularnijih studija među maturantima: Objava oglednih rang-lista već ovog mjeseca

Članovi te Udruge odlučili su olakšati trenutnu situaciju maturantima koji žele upisati logopediju na ERF-u, tako što će im putem Instagrama odgovarati na sva relevantna pitanja o studiju.

–  Budući da je danas Instagram možda i najpopularnija društvena mreža među mladima, odlučili smo ovaj Q&A provesti upravo na toj platformi.  Maturanti će putem opcije „postavi mi pitanje“ na Instagram  profilu Udruge @logomotivaslp tijekom 24 sata, počevši od 9h u petak, 8. svibnja moći slati svoje upite. Studenti logopedije će u čim kraćem roku pokušati odgovoriti na sva pitanja, a svi odgovori kasnije će biti dostupni u naglascima kako bi ih mogli pročitati i oni koji su ovaj događaj propustili. Nadamo se i vjerujemo kako će brojni maturanti iskoristiti ovu priliku kako bi dobili odgovor na pitanja koja ih zanimaju, kažu nam studentice Mihaela Đurenec, Matea Zovko i Martina Galić iz Udruge Logomotiva.

Pitali smo ih i na kakva će pitanja učenici moći dobiti odgovore.

–  Maturanti će moći dobiti odgovore o cijelom procesu upisa studija, strukturi prijemnog ispita i kasnijem iskustvu studiranja na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Također, očekujemo pitanja o tome čime se sve logopedi zapravo bave, koje su mogućnosti kasnijeg zapošljavanja, ali i o čarima studentskog života na Borongajskom kampusu. Naravno da ćemo rado odgovoriti i na sva druga pitanja koja ovdje nisu navedena, a koja i dalje muče maturante!, kažu nam studentice.

Žele maturantima olakšati dolazak do informacija

Dodaju, ovaj virtualni događaj pokrenut je s ciljem pružanja pomoći maturantima koji se kod donošenja odluke o nastavku svog školovanja često izgube u potrazi za informacijama na forumima, raznim portalima i službenim stranicama fakulteta. S obzirom na to da mnogi maturanti nisu mogli prisustvovati Smotri Sveučilišta u Zagrebu, željeli su i njima omogućiti iskustvo dobivanja informacija iz prve ruke.

Izdvojeni članak

Logopedice bez granica – Katarina i Nela otkrivaju kako izgleda svijet logopedije nakon diplome

– Upravo zbog velikog interesa za studij logopedije i želje da budućim studentima maksimalno olakšamo dolazak do najpouzdanijih informacija odlučili smo im ponuditi mogućnost izravne komunikacije sa studentima koji su nekad bili u njihovoj poziciji, kažu studentice.

Pitali smo ih za kraj i koji je glavni savjet koji bi dale maturantima – zašto upisati baš logopediju.

– Vjerujemo da je većina maturanata već izabrala željeni studij i donijela svoju odluku. Studij logopedije odličan je odabir za sve one koji zaista uživaju u direktnom radu s djecom, ali i odraslima te imaju puno strpljenja i empatije. Iako je na web stranici Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta  dostupan opis svih kvalifikacija logopeda, želimo budućim studentima dočarati koliko je naš studij zaista specifičan i poseban,a opet širok i na taj im način dati dodatan poticaj za učenje! Glavna poruka koju želimo uputiti maturantima jest da ne odustaju od svojih zamisli, uz pravu motivaciju i puno truda sve je moguće. Svima im želimo puno sreće na državnoj maturi, a maturante zainteresirane za studij logopedije pozivamo na ovo virtualno, ali samo prvo od naših budućih zajedničkih druženja!, zaključuju studentice.

Studenti logopedije odgovaraju na pitanja maturanata koji žele upisati taj najpopularniji studij
Share via
Copy link
Powered by Social Snap