Pretraga

Studenti organiziraju besplatne pripreme za jedan od težih predmeta mature, evo kako se prijaviti

A- A+

Ispit mature iz Fizike već godinama je izborni predmet s najvećim brojem prijava, a prema podacima u e-Rudniku Ministarstva, lani je prosječna ocjena bila 2,37. Dobra i pravovremena priprema tu ocjenu može poboljšati. Maturantima u pomoć i ove godine priskaču studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Splitu i u Zagrebu, koji organiziraju besplatne pripreme za Fiziku.

Foto: srednja.hr

Još svega desetak dana maturanti će prijavljivati ispite državne mature, a već godinama je najčešće prijavljivani izborni predmet Fizika, koju je lani pisalo preko sedam tisuća učenika.

Studenti će maturante pripremati kroz ožujak i travanj

Jedan je to od predmeta za koji kod učenika postoji dojam da su teži, a ni ocjene na njemu baš i nisu ‘bajne’ – lani je prosječna bile tek 2,37. Ona se može poboljšati kvalitetnom pripremom, a pomoć u obliku besplatnih online priprema maturantima nude studenti PMF-a u Splitu i Zagrebu.

– Studenti diplomskih i preddiplomskih studija Odjela za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, a ujedno i članovi Fizikalnog društva – Split, četvrtu godinu zaredom organiziraju projekt Studenti za učenike – Pripreme za maturu iz fizike te se i ove godine provodi u suradnji sa studentima Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Pripreme će se održavati online u periodu od 5. ožujka do 23. travnja 2022. godine u 17 nastavnih cjelina koje su usklađene sa Ispitnim katalogom za državnu maturu iz Fizike u školskoj godini 2021./2022. priopćeno je s PMF-a u Splitu.

Izdvojeni članak
matura fizika

[Matura ’22] Na ispitu iz Fizike smanjen broj zadataka, pisat će se tri sata: Evo kako se pripremati

Provest će se ulazni i izlazni test

Unutar svake nastavne cjeline, dodaju, obrađivat će se teorijski uvod i rješavaju se zadaci.

– Teorijskim uvodom obuhvaćeni su svi glavni pojmovi koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, dok su zadaci prilagođeni onima s prethodnih državnih matura. Unutar projekta provest će se ulazni i izlazni test, pod anonimnim šiframa, koji su zamišljeni kao simulacija mature te daju uvid polaznicima o vlastitom napretku. Sve nastavne cjeline izvodit će se u dvije grupe, jutarnjoj i popodnevnoj, u trajanju od dva školska sata, kako bismo se prilagodili školskom rasporedu učenika, obavještavaju s PMF-a.

Maturanti se za pripreme koje vode studenti splitskog PMF-a mogu prijaviti putem online obrasca na ovoj poveznici, a kontakt za one koji imaju više pitanja je pripremepmfst@gmail.com. Prijavni obrazac za pripreme koje vode studenti zagrebačkog PMF-a je ovdje, a za dodatna pitanja možete se javiti na e-mail adresu pripremepmfzg@gmail.com.

U tablici ispod možete vidjeti i detaljan raspored tema koje će se obrađivati na pripremama.

Studenti organiziraju besplatne pripreme za jedan od težih predmeta mature, evo kako se prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap