Pretraga

Studiraj Međunarodno poslovanje na RIT Croatia

A- A+

Četverogodišnji preddiplomski stručni studij Međunarodnog poslovanja koji se izvodi na RIT Croatia (Rochester Institute ofTechnology Croatia) u Zagrebu studentima osigurava izvrsno poznavanje i razumijevanje ekonomije i međunarodnoga strateškog menadžmenta, s fokusom na marketing i financije.

RIT Croatia

Ukoliko vas zanima ekonomija i međunarodni strateški menadžment, s fokusom na marketing i financije, preporučujemo vam četverogodišnji preddiplomski stručni studij Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia.

Izdvojeni članak

Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia)

Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a predavači su američki i
europski profesori s bogatim međunarodnim predavačkim i profesionalnim
iskustvom

Nastavni plan i program četverogodišnjega stručnog preddiplomskog studija Međunarodnog poslovanja u potpunosti su usklađeni sa studijskim programom InternationalBusiness naše matične institucije Rochester Institute ofTechnology u Rochesteru, New York. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a predavači su američki i europski profesori s bogatim međunarodnim predavačkim i profesionalnim iskustvom. Studij kroz teorijska znanja i stručnu praksu studente priprema za suočavanje s poslovnom kompleksnošću i rješavanje problema na dinamičnome globalnom tržištu.

Osim vještina poslovnog upravljanja, poput strateškog planiranja, vođenja timova, upravljanja vremenom i unaprjeđivanja organizacijskih vještina, studenti tijekom studija razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine, stječu samopouzdanje i uvjerljivost pri javnim nastupima, uče tečno komunicirati na poslovnom engleskom jeziku, samostalno rješavati probleme te inovativno, konstruktivno i kreativno razmišljati.

Po uspješnom završetku studija naši studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu jednog od vodećih američkih sveučilišta Rochester Institute ofTechnology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima donosi dodatne mogućnostipovećavajući im šanse da pronađudobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

‘Mogućnosti koje mi ovaj fakultet pruža od velike su pomoći za moje daljnje uspjehe’

Marija Lončarević, studentica je RIT Croatia (Rochester Institute ofTechnology Croatia) u Zagrebu, na smjeru Međunarodno poslovanje.

– RIT Croatia visokoobrazovna je institucija koju sam s velikim zanimanjem godinama pratila. Kad se studij otvorio i u Zagrebu, davno donesenu odluku o upisu mogla sam i realizirati. Mogućnosti koje mi ovaj fakultet pruža od velike su pomoći za moje daljnje uspjehe. Ideja o studiranju na engleskom jeziku, pogotovo u vrijeme pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, činila mi se odličnom, tako da u potpunosti opravdava i ulaganje koje, kada je obrazovanje u pitanju, nikada ne bi trebalo biti upitno. Studij je ispunio, čak i nadmašio, moja očekivanja. Program je opširan i zahtjevan. No, uz dobru organizaciju ostane mi i dovoljno slobodnog vremena. Profesori pružaju veliku pomoć i podršku te su dostupni za sva naša dodatna pitanja. Naravno, velika prednost su dvije diplome, hrvatska i američka, koje stječemo po završetku studija. Budućim kolegama najiskrenije preporučam ovaj studij jer je ipak, kada se sve zbroji i oduzme, jako vrijedna ulaznica na domaće, europsko i svjetsko tržište međunarodnog poslovanja, rekla je studentica.

RIT Croatia (prethodno ACMT) s tradicijom od 16 godina

RIT Croatia, prethodno pod nazivom Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje američkog sveučilišta Rochester Institute ofTechnology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja. Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, i ima više od 550 studenata. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije te MasterofScience studij Service LeadershipandInnovation. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima, a mnogi predavači američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u, dok kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap