Pretraga

Sve je spremno za hrvatski jezik: Ispiti stigli u škole, a maturanti ipak nisu izašli na trgove

A- A+

Iako su maturanti najavljivali prosvjede za jučer u 14 sati, trgovi su ipak ostali prazni, a učenici su ostali kod kuće. Ispiti iz hrvatskog jezika stigli su u sve škole u državi jutros do osam sati, a nijedna škola nije javila da zbog eventualnog spajanja blagdana s vikendom neće provesti maturu.

Drugi dio ispita iz Hrvatskog jezika piše se danas u 14 sati, a najavljivanih prosvjeda maturanata jučer ipak nije bilo. Ispiti su jutros do osam sati stigli u sve škole u državi, a sad se samo čeka 14 sati kako bi gotovo 30 tisuća maturanata počelo pisati svoj ispit iz hrvatskog jezika. Teško je da će se ijedan ispitni koordinator danas zabuniti u dijeljenju ispita, jer su dobili samo jednu kutiju s ispitima.

Izdvojeni članak

Opći štrajk 5. lipnja: Ako Vlada ne ispuni zahtjeve u opasnosti i državna matura

– Svaki ispit koji je poslan u škole sretno je tamo i stigao. Svi ispiti su zaprimljeni i sve je zasada u najboljem redu, kazala nam je jutros Alenka Buntić Rogić, v.d. ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
Ovaj put se nijedan ispitni koordinator ne bi trebao zabuniti u dijeljenju ispita, jer su dobili samo jednu kutiju s ispitima što znači da samo te ispite moraju podijeliti učenicima.

Iako se ovih dana pričalo o tome da su profesori u nekim školama spojili jučerašnji blagdan Tijelova s nadolazećim vikendom, što bi potencijalno moglo ugroziti provođenje mature – do toga ipak nije došlo.

– Ravnatelji su dužni osigurati da se državna matura provede. Osim toga, nismo dobili nijednu dojavu da će neka škola spajati blagdan s vikendom, tako da je sve u redu, potvrdila je odgovorna za maturu.

Podsjećamo, maturanti su zbog nepravde da ‘odrasli mogu pogriješiti i ispit se poništava, a sve se odgađa’ najavljivali prosvjede koji su se jučer trebali održati u Splitu i Zagrebu

Međutim trgovi su ostali prazni, a učenici su, po svemu sudeći, ipak ostali doma i još jednom ponavljati za današnji ispit iz hrvatskog jezika.

Sve je spremno za hrvatski jezik: Ispiti stigli u škole, a maturanti ipak nisu izašli na trgove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap