Sve o ispitu iz matematike na maturi

Sljedeći na redu od ispita na državnoj maturi je matematika, koji je ujedni mnogima najteži ispit. Svi maturanti strepe od sutrašnjeg dana, u panici pokušavaju nabaviti kalkulatore čija je upotreba dozvoljena te se raspituju u formulama i zadacima. Kako je ideja o odgodi matematike pala u vodu te se ispit provodi 3. lipnja u nastavku vam donosimo sve informacije o nadolazećem ispitu.

S obzirom da je matematika velikom broju srednjoškolaca najteži predmet u školi, jasno je zašto se upravo ispita iz tog predmeta najviše boje na državnoj maturi. Iako su mnogi negodovali zbog odgode ispita iz hrvatskog jezika te su tražili da se odgodi i matematika, navedena želja se nije ispunila pa tako tisuće maturanata sutra pišu višu i nižu razinu matematike s početkom u devet sati.

  • Svima je poznato kako na ispitima državne mature nije dozvoljno koristiti sve vrste kalkulatora. Stoga će maturanti i svi drugi pristupnici državne mature sutra smjeti koristiti samo kalkulatore navedene ovdje.

  • Kalkulatori se smiju koristiti i na nižoj, kao i na višoj razini ispita.

  • Knjižice s formulama koje će dobiti u svojim ispitnim materijalima provjerite ovdje.

  • Osnovna razina ispita iz matematike obuhvaća samo gradivo obrađivani po gimnazijskim programima iz prvog i drugog razreda, dok viša razina obuhvaća gradivo obrađivano sve četiri godine.

  • S Instituta za društvena istraživanja proveli su analizu prošlogodišnjih testova iz matematike i doznali su korisne informacije za sve maturante.

Odgovori