Pretraga

Sveučilište u Dubrovniku objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2019./2020.

A- A+

I dok su prijave ispita državne mature u punom jeku, odabir studijskih programa za ovogodišnju generaciju maturanata kreće 1. veljače. Sveučilište u Dubrovniku već je objavilo natječaj za upis u preddiplomske studije kao i upisne kvote.

Screenshot: Promotivni video Sveučilišta u Dubrovniku, YouTube

Ukupno 577 novih studenata moći će se ove godine upisati u prvu godinu preddiplomskog studija na nekoj od sastavnica Sveučilišta u Dubrovniku. U odnosu na prošlu godinu, to je sedam mjesta više. Za redovite studente upisna kvota na najjužnijem hrvatskom sveučilištu je 409 mjesta, a za izvanredne 148 mjesta. Ostatak od 20 mjesta rezerviran je za strane studente.

Izdvojeni članak
državna matura

Maturanti nemojte propustiti ove rokove: Čeka vas nekoliko značajnih u predstojećem periodu

Najviše, 70 mjesta, je na studiju Nautike, a ukupno se 68 novih studenata upisuje na studij Poslovne ekonomije, smjer turizam. Na oba spomenuta studija kvote su u odnosu na prošlu godinu povećane. Visoka je kvota i na smjeru Mediji i kultura društva, gdje je 51 mjesto za nove studente.

Prema natječaju Sveučilišta u Dubrovniku, pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija imaju pristupnici koji su završili srednju školu u trajanju od najmanje četiri godine, položili državnu maturu i obavili urednu prijavu u NISpVU te kandidati koji su četverogodišnje srednje obrazovanje završili prije 2010. godine, nisu prijavili državnu maturu i ostvarili odgovarajući uspjeh u razredbenom postupku u okviru upisnog kapaciteta.

Broj upisnih mjesta u svaki od studija dubrovačkog Sveučilišta možete doznati u dokumentu pri dnu teksta. U njemu su navedeni i uvjeti upisa za kandidate koji se sljedeće godine planiraju upisati u neki od tih studija. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Share via
Copy link
Powered by Social Snap