Pretraga

Svi maturanti ove splitske gimnazije odabrali višu razinu matematike i hrvatskog jezika

A- A+

U splitskoj Trećoj gimnaziji, popularnije znanoj kao Mioc svi učenici su ove godine odabrali više razinu matematike i hrvatskog jezika na državnoj maturi, a samo troje nižu iz engleskog jezika. Ravnateljica Mirjana Matijević nam napominje da je kod njih već tradicija da samo par učenika piše nižu razinu iz nekog od obveznih predmeta. Kada je riječ o izbornim, ove godine je čak 84 posto maturanata ove škole odabralo fiziku.

Svih 166 maturanata splitske Treće gimnazije odabralo je na ovogodišnjoj državnoj maturi pisati višu razinu matematike i hrvatskog jezika, a samo troje od njih nižu iz engleskog jezika.

Izdvojeni članak

Evo koliko učenika konkurira za jedno upisno mjesto na najvećim hrvatskim fakultetima

Ravnateljica ove uspješne splitske škole govori da je već tradicija da ogromna većina učenika ove škole piše višu razinu iz obveznih predmeta.

– Kada je riječ o izbornim predmetima, u pravilu većina učenika odabire fiziku. Tako je ove godine njih 139 od 166 izabralo ovaj predmet, dakle 84 posto učenika, rekla nam je ravnateljica Matijević.

Dodala je na kraju da su učenici Treće gimnazije u Splitu vrlo uspješni i kada je u pitanju upis na fakultete.

– Prošle je godine 87 posto maturanata upisalo prvi izbor fakulteta, ostatak drugi te samo par njih treći, naglasila je Mirjana Matijević.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap