Pretraga

Svjedodžbu s mature u jednom slučaju nećete moći preuzeti: Provjerite kakva je procedura za sve pristupnike

A- A+

Protekle srijede objavljeni su prijevremeni rezultati mature, u tijeku je rok za žalbe na njih, a konačni rezultati bit će poznati 21. srpnja. Nakon toga kreće podjela svjedodžbi za maturante. No, svjedodžbu nećete moći dobiti ako ste neopravdano izostali s ispita, a niste platili trošak tog ispita.

Foto: srednja.hr

Nakon što maturanti doznaju konačne rezultate ispita državne mature, što će se dogoditi 21. srpnja, kreće podjela svjedodžbi.

Nema svjedodžbe ako niste podmirili dug za neopravdani izlazak

Učenici gimnazija i učenici strukovnih škola koji su ove godine završili 4. ili 5. razred u srednjim školama u Hrvatskoj preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila škola. No, NCVVO tu ima važnu napomenu ze sve koji su neopravdano izostali s nekog od ispita.

– Učenici koji imaju neopravdani izostanak s ispita dužni su uplatiti ispit s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe ili potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici ‘Moji podatci/Zaduženja i uplate’. Potrebno je uplatiti ispit odmah i skeniranu uplatnicu poslati na e-adresu [email protected], upozoravaju iz NCVVO-a.

Pristupnici koji su školu završili 2020. ili ranije i maturu su prijašnjih godina polagali u svojoj školi, radi preuzimanja svjedodžbe također se javljaju svojoj bivšoj školi.

Pristupnici mature u 2021. koji nisu redovni učenici, koji su prošlogodišnji maturanti koji su ove godine ponovno polagali ispite i kandidati iz Bosne i Hercegovine preuzimaju potvrde s ljetnoga roka 2021. godine 23. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb. Potvrde se nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, radnim danom između 8.00 i 16.00 sati.

Izdvojeni članak

Izašli su pragovi prolaznosti za sve ispite državne mature u 2021.

Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu tražiti dostavu poštom

Kandidati iz škola za obrazovanje odraslih preuzimaju potvrde 23. srpnja 2021. godine u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb od 9.00 do 18.00 sati. Kandidati iz Birotehnike – Centra za dopisno obrazovanje u Zagrebu preuzimaju svjedodžbe ili potvrde u svojoj školi.

– S obzirom na epidemiološku situaciju, molimo pristupnike da koriste zaštitnu masku prilikom preuzimanja potvrda.
Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde, mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika. Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu zatražiti slanje potvrda poštom popunjavajući zahtjev za dostavu poštom (plaćanje po preuzimanju) i slanjem zahtjeva na e-adresu [email protected]. U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju, poručuju iz NCVVO-a.

Pristupnicima izvan Hrvatske potvrde o položenim ispitima državne mature neće se slati poštom. Iz NCVVO-a naglašavaju i kako pristupnici koji nisu preuzeli potvrde prethodnih godina te potvrde neće moći preuzeti 23. srpnja 2021. godine na Pučkom otvorenom učilištu, nego nakon toga datuma u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Takvi pristupnici prethodno moraju poslati osobne podatke na e-adresu [email protected].

Copy link
Powered by Social Snap