Pretraga

U ovom hrvatskom gradu norijada će trajati čak tri dana: Sve kreće u srijedu, donosimo program

A- A+

Maturanti Varaždinske županije i ove će godine svoju norijadu, poznatiju pod nazivom ‘Maturantika 2023.’ imati kroz čak tri dana. Program ‘Maturantike’ je predstavljen ovog četvrtka, a sve započinje već u srijedu te se proteže na četvrtak i petak. Kako je rečeno na predstavljanju programa prepunog glazbenog i drugog zabavnog sadržaja, u toj županiji školu završava čak 1.700 učenika za koje se očekuje da će prisustvovati događaju.

Maturantika u Varaždinu

Maturantika u Varaždinu | foto: Grad Varaždin

Kako je priopćeno iz Grada Varaždina, za maturante Varaždinske županije i ove će godine od 24. do 26. svibnja biti organiziran program ‘Maturantika 2023’. Na današnjoj konferenciji za medije objavljeno je kako će izgledati ovaj trodnevni događaj.

U Varaždinu sve započinje mimohodom već u srijedu

– Više od 1.700 učenika ove godine završava svoje srednjoškolsko obrazovanje te će za njih biti organiziran prigodan program, a sve s ciljem kako bi oproštaj od svojih srednjoškolskih klupa proslavili na veseo i dostojanstven način, a u sigurnom okruženju. Vjerujem da je ovo jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj jer ima preventivni karakter i zaista smo ponosni na naše maturante koji svojim ponašanjem tih dana, u sklopu ‘Maturantike’, mogu biti primjer drugima diljem Hrvatske. Već tradicionalno ‘Maturantika’ započinje mimohodom maturanata i proglašenjem ‘najodore’. Četvrtak je predviđen kao sportski dan ‘Sportom protiv ovisnosti’, dok će zadnji dan, točno u podne maturanti zaplesati Quadrillu, i tako poslati poruku mira, nabrojala je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknuvši kako su maturanti ove godine dobili i svoju skladbu.

Naime, maturant Prve gimnazije Varaždin i bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu Luka Kolenko skladao je ‘Maturantski marš’. Kako je navela Zagorec, riječ je o klasičnoj i instrumentalnoj skladbi koju u originalu izvodi Puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu, a za sve naše maturante bit će izvedena tijekom mimohoda.

Izdvojeni članak
majica srednja hr za norijadu

Video: Majicu za norijadu možete izraditi i sami, pogledajte kako smo mi napravili našu

‘Uživajte u svojoj mladosti i ovim danima’

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako je Grad Varaždin ponosan suorganizator ‘Maturantike 2023.’ sa županijom i policijskom upravom.

– Srednjoškolsko vrijeme zaista je najljepše doba života  i zato poručujem maturantima: uživajte u svojoj mladosti i ovim danima. Zabavite se, budite veseli, ako treba i počastite se, no nemojte pretjerati. Grad Varaždin je siguran grad pa apeliram da se i u tom veselju maturanti pridržavaju pravila javnog reda i mira. Grad Varaždin je dao sve svoje javne prostore poput Parka mladih u kojem će se odvijati glavnina programa. Ako će biti kiše dat ćemo na raspolaganje i sportsku dvoranu u Graberju. Uvježbava se i tradicionalni ples maturanata Quadrilla koju će izvesti u petak poslijepodne na Kapucinskom trgu. Svim maturantima želim da svoje zadnje srednjoškolske dane pamte po nekom lijepom događaju i uvjeren sam da će ova tri dana proći u najboljem redu i miru, rekao je Bosilj.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Norijada u Zagrebu: Pogledajte kako su maturanti proslavili svoj dan

Ranijih godina sve je proteklo bez većih problema

Kako je naveo zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić, ‘Maturantika’ se šesti put održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu sigurno uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja.

– S obzirom na to da prijašnjih godina nismo zabilježili neke veće probleme, te je sve proteklo u najboljem redu, nadam se da će i ovogodišnja ‘Maturantika’ proteći u dobrom raspoloženju, zabavi i sigurnosti. I ove godine, naši policijski službenici u školama, ali i izvan njih, proveli su niz preventivnih programa s mladima, tako da su oni dobro upoznati s pravilima odgovornog ponašanja, ali i posljedicama. Ujedno organizirali smo građanske ophodnje u čijem sastavu su roditelji, profesori i policijski službenici zaduženi za prevenciju i koji će se nalaziti na prostoru održavanja Maturantike, odnosno u Parku mladih. Također, naše policijske ophodnje bit će raspoređene i na širem području grada Varaždina, ako će trebati intervenirati, kazao je zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić zaželjevši svim maturantima puno uspjeha na maturi, da upišu željene fakultete, a oni koji neće nastaviti dalje školovanje da pronađu svoje prvo zaposlenje.

Program ‘Maturantike 2023.’

Srijeda, 24. svibnja 2023. godine

  • 12.30 – 13.00 – Park mladih – okupljanje maturanata
  • 13.00 – 14.00 – Park mladih – centar grada – Park mladih – mimohod maturanata
  • 14.00 – 14.15 – Park mladih – proglašenje ‘najodore’ i uručenje nagrade (nagrada: izlet u Adrenalinski park Vručina u srijedu, 31. svibnja 2023.)
  • 14.15 – 18.00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Četvrtak, 25. svibnja 2023. godine – sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

  • 14.00 – 16.15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju najupornijih najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael
  • 16.15 – 18.00 – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Petak, 26. svibnja 2023. godine – plesni dan PLESOM PROTIV NASILJA

  • 12.00 – Kapucinski trg – maturanti plešu Quadrillu
  • 14.00 – 18.00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON
Copy link
Powered by Social Snap