Pretraga

U strogoj tajnosti, profesori Gimnazije Sesvete za norijadu maturantima napravili predstavu

A- A+

Kako obično biva, maturanti diljem Hrvatske za norijadu osim ludovanja po ulicama kratki, pozdravni program prirede i profesorima u prostorijama svoje škole. No, profesori sesvetske gimnazije odlučili su ‘poremetiti’ planove veselih maturanata te su ih iznenadili šaljivom predstavom.

Izvor: Gimnazija Sesvete, službene stranice

Predstava se u velikoj tajnosti pripremala nekoliko dana prije, a voditeljica dramske sekcije u školi, ujedno i razrednica 4a razreda Željka Župan Vuksan kaže da su vrijedni profesori sami pisali tekst i uz njenu malu mentorsku pomoć pripremili desetominutnu predstavu.

– Predstava je bila sačinjena od dva dijela pa smo tako prvo izveli dio s izostancima i tipičnim izgovorima na tu temu poput: ‘Pojeo mi je pas budilicu pa nisam stigao na nastavu’ ili ‘Bio sam izvaditi krv jer imam nizak kalij’. Drugi dio predstave odnosio se na sat pisanja ispita na kojem smo željeli prikazati njihovo vješto prepisivanje i ponašanje tijekom pisanja ispita, rekla nam je u razgovoru profesorica Željka Župan Vuksan.

Sve do zadnjeg trenutka, otkriva nam profesorica nitko nije znao za dogovor i ovu kreativnu ideju razrednika pa su svi, a posebice maturanti bili oduševljeni njihovom izvedbom.

– Sve se odigralo pod velom tajne. Na velikom odmoru smo postavili scenu i svi smo utihnuli i čekali maturante da se skupe. Nitko nije znao što se zapravo događa dok predstava nije krenula, kaže nam profesorica.

Ne želeći propustiti biti dio ovog genijalnog kulturno-umjetničkog iznenađenja, razrednicima Željki Župan Vuksan, Željku Švađumoviću, Miri Križan, Andrijani Dešković i Viljani Herner na sceni su se pridružili predmetna nastavnica iz matematike i fizike Tatjana Zemljić te nastavnica politike i gospodarstva Ljiljana Dujmović.

Izvor: Kazališna družina ‘Kaos’,Facebook

Više o norijadi 2016. pročitajte na sljedećim linkovima:

[Video] Pogledajte odličnu video reportažu sa zagrebačke norijade

[FOTO] Najkreativniji maturantski kostimi s ovogodišnje norijade

Di su pare pronašle pijanog maturanta od prošle godine

[VIDEO] Maturant na zagrebačkoj norijadi otpjevao duet s Lanom Jurčević

[FOTO] Najbolje majice sa zagrebačke norijade 2016.

Odabrani najbolji maturantski slogani na području Osječko-baranjske županije!

Ovo je definitivno najlošije mjesto za parkirati bicikl za norijadu

Nećete vjerovati u čemu su se maturanti Medicinske škole Varaždin dovezili na proslavu mature!


Osječki maturanti na norijadi postavili pitanje svih pitanja!


[FOTO] Pogledajte veličanstvenu Quadrillu u Osijeku!

[FOTO] Ludilo u Dubroviku: Maturanti zapalili cestu, jedan ozlijeđen

[FOTO] Pogledajte kako se danas norilo diljem Hrvatske! 

Norijada je bila lijepa dok se nisam ubila k’o stoka