Pretraga

Učenici revoltirani: Zbog utakmice Hajduk-Dinamo odgođena im je norijada!

A- A+

Iako se za datum ovogodišnje norijade zna još od rujna prošle godine, vinkovački maturanti neće ‘noriti’ 22. svibnja s kolegama iz ostatka Hrvatske! Norijada im je pomaknuta na 18. svibnja zbog finala Hrvatskog kupa u kojem se 23. svibnja na stadionu vinkovačke Cibalije sastaju Dinamo i Hajduk. Revoltirani maturanti su komentarima zasuli gradski portal na kojem je ubrzo osvanula nova obavijest s kojom se malo toga promijenilo.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Danas tijekom dana, naš redakcijski inbox zasule su brojne poruke revoltiranih vinkovačkih maturanata – kako je objavljeno na Facebook stranici Gradski portal Cibalia.info, u Vinkovcima je pomaknut datum norijade s 22. svibnja, kada će ‘noriti’ ostatak Hrvatske, na 18. svibnja.

Screenshot: Facebook

Razlog pomicanja datuma vinkovačke norijade – finale Hrvatskog kupa u kojem se 23. svibnja na stadionu vinkovačke Cibalije sastaju Dinamo i Hajduk. Naime, dio programa vinkovačke norijade odvija se upravo na gradskom stadionu pa su, očito, gradski oci zaključili kako se dan prije derbija i finala Kupa na stadionu ne može održati norijada.

– Zbog finala kupa i utakmice Hajduk-Dinamo koja se treba održati 23.5. grad je odlučio norijadu prebaciti na 18.5. s tim da se datum norijade zna od 9. mjeseca. Smatramo da ako cijela država ima norijadu 22.5., zaslužujemo i mi. Uostalom, nećemo sigurno slaviti kraj škole i onda još 2 dana ići u nju, pišu nam vinkovački maturanti.

U komentarima na Facebooku, maturanti su burno reagirali, i to u većini ističući kako će oni svoju norijadu imati 22. svibnja štogod bilo.

“Gori Bosut u utorak!!”, “Za nas je norijada 22.5. Možemo mi imati i dvije norijade, nije problem”, “Jedno i jedino je ovdje samo sigurno, norijade će bit 22.5”, “22.5 #nedamonorijadu“, “NORIJADA > utakmica”, samo su neki od komentara koje su maturanti ostavili na Facebooku portala Cibalia.info.

Nekoliko sati nakon inicijalnih objava koje su nam maturanti poslali, na Facebook stranici Gradskog portala Cibalia.info objavljeno je kako će se u petak, 11. svibnja, održati sastanak s ravnateljima škola oko termina norijade. U edit historyju objave vidljivo je, pak, da se norijada u Vinkovcima nikako neće održati nakon 20. svibnja zbog derbija Hajduk-Dinamo.

Screenshot: Facebook

Tako se čini da vinkovački maturanti neće slaviti kraj srednjoškolskog obrazovanja s ostatkom kolega iz Hrvatske, a nakon što se prije svih provedu na norijadi, još će dva dana – morati ići u školu.

Za sve dodatne informacije o norijadi, ali i maturi, pratite naš Facebook page Maturanti 2018.

Copy link
Powered by Social Snap