Pretraga

Upisujete faks u jesenskom roku? MORH raspisao natječaj za 70 kadeta, pogledajte koji su uvjeti

A- A+

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je ovih dana javni natječaj za prijam u kadetsku službu, na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva. U akademskoj godini 2020./2021. u status kadeta u jesenskom upisnom roku, bit će primljeno do 70 kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog studija Vojnog inženjerstva.

Screenshot: YouTube; Ministarstvo obrane RH

Otvoren je natječaj za prijem 70 kadeta na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog studija Vojnog inženjerstva. Rok za podnošenje prijava, izvijetili su iz Ministarstva obrane, je 14. kolovoza 2020. godine.

Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu su:

Izdvojeni članak

MUP zapošljava 750 policajaca: Pogledajte koji su uvjeti za upis polaznika u program

  • državljanstvo Republike Hrvatske
  • rođen/a 1998. godine ili kasnije
  • završena četverogodišnja srednja škola
  • da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti
  • da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 73/13, 75/15, 50/16, 30/18 i 125/19)
  • da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija (u drugom upisnom roku u rujnu 2020.)
  • ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 13/14, 134/15 i 138/15) koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

U natječaju se navodi kako se kandidati do navedenog roka prijavljuju elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. U pisanoj prijavi šalje se zamolba sa životopisom, adresom i brojem mobitela, preslika osobne iskaznice i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Svi koji ispune uvjete za prijam bit će pozvani na odabirni postupak u kojem moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije.

– U kadetsku službu primaju se kandidati koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u drugom upisnom roku u rujnu 2020. godine. Kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, početkom rujna 2020. godine bit će pozvani na pripremni kamp. Nakon odabirnog postupka i upisa na sveučilišni studij kandidati po pozivu Ministarstva obrane obvezni su dostaviti izvornik ili ovjerenu presliku rodnog lista i svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole i podatke o broju žiro računa i banci. Tijekom školovanja kadeti ostvaruju određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju. Nakon završenog preddiplomskog studija, kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima, stoji u natječaju MORH-a.