Pretraga

Uskoro kreće matura: Provjerite već sada koju ocjenu biste dobili!

A- A+

Do mature odbrojavamo sitno, što znači da kreću besane noći provedene za knjigom te brige oko ocjena i upisa na fakultet. Sljedećih mjesec dana rezervirano je za intenzivno učenje, a zahvaljujući platformi kvizovi.srednja.hr možete se pripremiti jednostavnije nego ikada. Rješavajte pitanja iz mature, doznajte kako stojite u usporedbi s vršnjacima i s minimalno stresa krenite u sezonu mature!

matura kvizovi.srednja.hr

Foto: M. Gelenčir | srednja.hr

Vrijeme do mature ubrzano istječe, a do prvog ispita ostalo je samo tjedan dana. Ljetni rok započet će ispitima materinskih jezika – Češkog, Mađarskog, Srpskog i Talijanskog. Slijede ispiti s tradicionalno najvećim brojem prijava, oni kojima ovisi najviše bodova za upis na faks. A razina iz Engleskog se piše već 4. lipnja, B razina 7. lipnja. Hrvatski će maturante dočekati između 21. i 25. lipnja, dok je Matematika na redu u zadnjem tjednu mature.

Izdvojeni članak

Kalendar državne mature u školskoj godini 2020./2021.

Matura je mnogima jedan od najstresnijih ispita u dotadašnjoj srednjoškolskoj ‘karijeri’. O tome kako ju napišete ovisit će upisi na faks, što znači da budućnost koju ste zamislili visi o toj niti. Uz brige oko ispita, stres čekanja rezultata mature i upisnih listi fakulteta, maturanti se ove godine suočavaju i sa realnošću škole na daljinu i virtualnog učenja koji su bili sve samo ne bajni.

Osim toga, matura je prvi ispit kojeg piše čitava vaša generacija, tako da će se tek na tom visokorizičnom ispitu pokazati kako stojite u usporedbi sa svojim vršnjacima. Na svu sreću, postoji još jedan način da se pripremite za maturu i doznate kako se rangirate među maturantima: sustav kvizovi.srednja.hr. Kako stojite u konkurenciji s ostalim maturantima, provjerite tako da se učlanite u grupu maturanti 2020/2021.

Kvizovi.srednja.hr inovativan je način na koji si učenici međusobno pomažu učiti za testove. Tamo ćete pronaći pitanja iz gotovo cijelog gradiva koje se uči od petog razreda osnovne pa sve do završnog razreda srednje škole. Postavljajući pitanja i rješavajući ona koja su postavili drugi, gradivo usvajate na zabavniji način čime se povećava šansa da ćete ga zapamtiti.

Pripreme za maturu ne moraju biti dosadne

Sustav vam odmah pokazuje na koja ste pitanja odgovorili točno, a na koja netočno te generira vašu ocjenu. Tako ćete dobiti jasan pokazatelj svog znanja, a vidjet ćete i koje gradivo biste trebali još malo ponoviti. Mnogi su maturanti ovo prepoznali kao odličnu opciju za pripremiti maturu: prošle smo godine u vrijeme ljetnih rokova imali zabilježili čak milijun odgovora na pitanja iz mature!

Kako bi počeli ponavljati za maturu, sve što trebate jest ulogirati se u sustav kvizovi.srednja.hr. To možete učiniti putem maila, ili se možete povezati s već postojećim profilima – Facebookom, Gmailom ili AAI identitetom. Sustav će vas tražiti da navedete koje ste škole do sada pohađali. Nakon što odgovorite na nekoliko pitanja, znat ćete kako ste rangirani u odnosu na učenike vašeg grada ili škole.

Matura ne mora biti previše stresna, posebno ako se krenete pripremati na vrijeme. Rješavanje pitanja u sustavu kvizovi.srednja.hr među najboljim je besplatnim pripremama za maturu!

Uskoro kreće matura: Provjerite već sada koju ocjenu biste dobili!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap