Pretraga

Varaždinski maturanti pokušali oboriti Guinnessov rekord: Pogledajte kako je izgledao vrhunac njihove norijade

A- A+

Iako će posljednji nastavni dan većina hrvatskih maturanata obilježiti tek sutra, dio učenika završnih razreda srednjih škola u pojedinim krajevima Hrvatske već naveliko ‘nori’. Već smo pisali o tome kako norijada u Varaždinu traje od sredine prošloga tjedna, a vrhunac Maturantike u tom gradu nedvojbeno je bila veličanstvena i graciozna Quadrilla koju su maturanti izveli u petak.

Quadrilla u Varaždinu 2018.| foto: službena stranica Grada/varaždin.hr

Još prošle srijede ulicama Varaždina zavladalo je maturantsko šarenilo. Posljednje školske dane učenici su obilježili odjeveni u svoje kreativne kostime te velikom proslavom u tamošnjem Parku mladih.

Izdvojeni članak

[FOTO i VIDEO] Ludilo je krenulo, maturanti zavladali ulicama: Na sjeveru Hrvatske već se naveliko ‘nori’

Vrhunac tog velikog događaja u njihovu životu zasigurno je bila veličanstvena Quadrilla, koju su maturanti uvježbali do savršenstva i pred građanima i posjetiteljima grada otplesali ju u petak točno u podne.

– Točno u podne ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina i ove je godine započeo sinkronizirani ples varaždinskih maturanata, poznatiji pod nazivom Quadrilla, čime varaždinski maturanti ponovno konkuriraju u obaranju Guinnessova rekorda. Od 2008. godine, tisuće maturanata diljem Hrvatske, ali i nekoliko europskih zemalja plešu ovaj tradicionalan francuski ples četvorki. Plešući prema točno utvrđenim propozicijama i plesnim slikama na taktove Straussove skladbe Fledermaus-Quadrille maturanti svake godine nastoje iznova srušiti rekord u najvećem sinkroniziranom plesu, poručuju iz Grada.

Ovaj ples otplesat će i maturanti u još nekoliko hrvatskih gradova, a kako je izgledao u Varaždinu možete pogledati u videima koji slijede.

Copy link
Powered by Social Snap