Pretraga

Važne upute za sve koji prijavljuju državnu maturu ove godine

S današnjim danom kreće postupak prijave ispita državne mature za one koji joj moraju ili žele pristupiti. Prijave će biti otvorene sve do 15. veljače 2017. godine, postupak prijave u sustav različit je za pojedine kategorije kandidata te je važno pridržavati se uputa koje su dostupne u nastavku ovog članka.

Danas kreće prijava ispita državne mature, a ispite će pristupnici moći prijavljivati sve do 15. veljače. Iako se ispiti provode istovremeno za sve pristupnike, postupak prijave nije jednak za sve pristupnike.

Različite su upute za učenike u redovnom sustavu obrazovanja, za pristupnike koji srednje obrazovanje završavaju u ustanovama za obrazovanje odraslih, za pristupnike koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine ili završavaju u inozemstvu ili su strani državljani te za pristupnike koji su srednje obrazovanje završili od 2010. do 2016. godine.

Upute učenicima u redovnom sustavu obrazovanja

Učenici koji u ovoj školskoj godini završavaju najmanje četverogodišnje/petogodišnje srednje obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj prijavljuju se u sustav svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koje im dodjeljuje administrator imenika škole.

Kada se učenik prvi put prijavi u sustav na mrežnoj stranici Postani student sa svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom), treba unijeti broj svojega mobilnog telefona na koji želi SMS-porukom primiti PIN i TAN. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika. TAN je broj kojim učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu.

Ako učenik ne posjeduje mobilni telefon, može zatražiti slanje PIN-a i TAN-a ispitnomu koordinatoru.
Preporučuje se učenicima da ispravnost TAN-a što prije provjere nakon prijave u sustav pod poveznicom Moji podatci / Osnovni podatci.

Ako je korisnička oznaka ili lozinka izgubljena ili nakon više ponovljenih pokušaja sustav javlja poruku o pogrešnim korisničkim podatcima, učenik se treba obratiti administratoru imenika u školi nakon čega će mu biti dodijeljena nova korisnička oznaka i/ili lozinka.
Ako izgubi PIN ili TAN, učenik može zatražiti njihovo ponovno izdavanje slanjem SMS-poruke sadržaja OPET na broj 666 555 isključivo s broja mobilnoga telefona koji je unesen u sustav.

Ako je s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve u redu, a učenik i dalje ima poteškoća s prijavom na mrežnu stranicu Postani student, potrebno je problem prijaviti na e-adresu info.centar@ncvvo.hr ili telefonom na broj: 01/4501-899.

Prilikom prve uspješne prijave u sustav učenici su dužni prihvatiti i TAN-om potpisati Opće uvjete prijave ispita državne mature i studijskih programa. Učenicima koji to ne učine neće biti omogućene prijave ispita državne mature niti prijave studijskih programa.

Važna napomena: Kako bi učenici zadovoljili sve uvjete i ostvarili pravo pisanja prijavljenih ispita trebaju u propisanim rokovima prijaviti ispite i izvršiti ostale obveze koje su detaljno opisane u Priručniku za učenike koji u školskoj godini 2016./2017. završavaju 4. razred srednjih škola/5. razred srednjih medicinskih škola u Republici Hrvatskoj.

Upute za ostale skupine pristupnika dostupne su u dokumentima u nastavku.

Upute Za Pristupnike Koji Srednje Obrazovanje Zavrsavaju u Ustanovama Za Obrazovanje Odraslih by srednja.hr on Scribd

Upute Za Pristupnike Koji Su Srednje Obrazovanje Završili Od 2010. Do 2016 by srednja.hr on Scribd

Upute Za Pristupnike Koji Su Strani Drzavljani Ili Su Srednje Obrazovanje Zavrsili Prije 2010. Godine Ili G… by srednja.hr on Scribd

Važne vijesti iz mature

[Matura ’17] Danas kreću prijave ispita državne mature

[Matura ’17] Šalabahter za esej: Zašto je Raskoljnikov toliko neodoljiv

[Matura ’17] 120 minuta za 60 logičkih zadataka: Evo što vas očekuje na Logici

[Matura ’17] Ispitni katalog iz Hrvatskog: Evo što vas očekuje na obje razine

Popis lektira na državnoj maturi 2017.

Kalendar polaganja državne mature 2017.

[Matura ’17] Provjerite što vas očekuje iz ispita matematike na maturi

[Matura ’17] Provjerite što vas očekuje na obje razine ispita iz Engleskog jezika

[Matura ’17] Što vas čeka na stominutnom ispitu iz Informatike

[Matura ’17] Evo kako će izgledati državna matura iz Povijesti

[Matura ’17] Evo što pristupnike očekuje na Geografiji

Nakon sedam godina uvedene promjene na maturi

<a