Pretraga

Važno upozorenje i ostale bitne informacije vezane za prijemni ispit na zagrebačkoj Medicini

A- A+

Po omjeru kvote i prvog izbora studija, zagrebačka Medicina je jedna od pet najpoželjnijih studija u Hrvatskoj. Ove će se godine na taj fakultet upisati 300 novih studenata, koji uz dobre ocjene u školi (do 220 bodova), položenu državnu maturu (do 240 bodova), moraju proći i test provjere posebnih sposobnosti. Taj test nosi čak do 540 bodova, dakle više nego ocjene iz srednje te uspjeh na državnoj maturi zajedno. Svi prijavljeni, test posebnih sposobnosti, pisat će se prekosutra (7. srpnja) u 9 sati, na FSB-u ili na Pučkom otvorenom učilištu. S fakulteta upozoravaju da kašnjenje na ispit nije dozvoljeno te se kandidatima koji ne dođu na početak pisanja ispita, neće dozvoliti ulazak u ispitnu prostoriju!

foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Inače, test provjere znanja sadržava dijelova gradiva iz Biologije, Fizike i Kemije, koji su bitni za stude pri Medicinskom fakultetu.

Izdvojeni članak

Prijemni ispit za Medicinski fakultet očekivano težak

Medicinski fakultet ima dugu tradiciju primanja stranih studenata pa recimo u sadašnjem dobu strani državljani stječu pravo upisa na studij pod jednakim uvjetima kao i hrvatski državljani. Dakle, formira se jedinstvena lista pristupnika.

Test provjere znanja 

Da biste zadovoljili minimalne kriterije na testu provjere znanje, morate prijeći prag od 270 bodova odnosno točno odraditi 50% testa, ali i prijeći prag po svakom predmetu (biologija, fizika, kemija), koji iznosi 33%.  

Ponovimo još jednom da se test piše u petak (7. srpnja) u 9 sati ujutro te da nikakva kašnjenja nisu dozvoljena.    

Izdvojeni članak

Medicinsko osoblje najtraženije: Plaća i do vrtoglavih 97,500 kuna

Dozvoljeni pribor za test

Na test provjere znanja na Medicinskom fakultetu, smijete koristiti dva komada pribora, a to su: kemijska olovka koja piše crnom ili plavom bojom, džepno računalo istih karakteristika kao za ispite državne mature (bez poklopca).

Svi pristupnici dužni su sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu te svakako gore spomenuti dozvoljeni pribor za pisanje. 

A kako su prethodnih godina maturanti doživjeli prijemni na Medicini, možete provjeriti na ovoj poveznici.

Važno upozorenje i ostale bitne informacije vezane za prijemni ispit na zagrebačkoj Medicini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap