Pretraga

Već od ove jeseni u Bjelovaru se možete upisati na jedan od najpopularnijih studija među maturantima

A- A+

Posljednjih nekoliko godina studiji računalstva među maturantima postaju sve popularniji. Slično je bilo i ove godine, kada smo došli do situacije da je za te studije čak pet puta više prijava no upisnih mjesta. Taj bi problem mogla ublažiti činjenica da se od ove jeseni preddiplomski studij Računalstva pokreće i u Bjelovaru.

Foto: pixabay

Visoka tehnička škola u Bjelovaru od ove jeseni upisuje studente na svoj novi preddiplomski studij Računalstva. Riječ je o trećem stručnom studiju uz Mehatroniku i Sestrinstvo,  kojim su se stekli glavni preduvjeti da Bjelovar postane veleučilišni grad, izvjestili su iz Gradske uprave.

Izdvojeni članak

Maturanti ludi za računarstvom: Pet puta više kandidata od upisnih mjesta

Upis na ovaj studij već je omogućen putem sustava Postani student, a predviđeno je 30 mjesta za redovite i 15 za izvanredne studente. Za 15 kandidata koji planiraju upisati studij putem razredbenog postupka, a ne državne mature, detaljne informacije i upute bit će objavljene početkom rujna, na web stranicama Visoke tehničke škole.

Završetkom studija studenti će ostvariti 180 ECTS bodova i steći naziv stručnih prvostupnika inženjera računarstva.

Inače, Visoka tehnička škola Bjelovar osnovana je 2007. godine, a kako poručuju iz Gradske uprave, danas je izrasla u prepoznatljivu visokoškolsku ustanovu u regiji na kojoj u akademskoj 2016./2017. studira 705 studenata na dva priznata preddiplomska stručna studija Mehatronika i Sestrinstvo. Studij je ondje do 20. srpnja 2017. godine završilo 509 studenata: 124 stručnih prvostupnika inženjera Mehatronike i 385 stručnih prvostupnika Sestrinstva.
Već od ove jeseni u Bjelovaru se možete upisati na jedan od najpopularnijih studija među maturantima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap