Pretraga

Veliko sveučilište objavilo da su popunili 70% mjesta: Preko tisuću ih ostalo za jesenski rok, evo i gdje

A- A+

Upisi na fakultete u ljetnom roku završeni su, a oni koji se nisu uspjeli upisati na studij u njemu, sreću mogu potražiti na drugom ovogodišnjem, jesenskom roku. Sveučilište u Rijeci objavilo je da su na ljetnom roku popunili 70% upisne kvote te da je za jesenski rok ostalo 1.070 slobodnih mjesta.

Ilustracija: Unsplash

Sveučilišta inače nemaju običaj objavljivati zasebno kvote za jesenski upisni rok, unatoč tome što ga visoko učilište ne mora provoditi čak ako je za njega i ostalo mjesta.

Može se upisati još 1.070 studenata

No, Sveučilište u Rijeci objavilo je detaljan popis studija i broja studenata koji su ostvarili pravo upisa u ljetnom roku, kao i kvote za svaki od njih na jesenskom.

Prema podacima koje je objavilo riječko Sveučilište, kvota za ljetni rok bila je 3.501 mjesto, a popunjeno je njih 70 posto. Na jesenskom roku broj upisnih mjesta je 1.070, od čega 559 za redovite studente, 60 za strane te 451 mjesto za izvanredne. Najviše mjesta, 209, ostalo je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te 206 na Pomorskom fakultetu. Preostali broj mjesta na drugim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci možete vidjeti u dokumentu ispod teksta.

Izdvojeni članak

Ana je iz šest ispita mature dobila peticu, a njen 4.e briljirao je na upisima: ‘Rastite i slijedite svoje snove’

Prijave u većini slučajeva do 19. rujna

Podsjetimo da su prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava Postani student započele su 21. srpnja i traju do 19. rujna do 13:59 h. No visoka učilišta mogu odrediti i raniji rok za prijavu, posebice ako provode prijemne U Rijeci su tako izuzetak Akademija primijenjenih umjetnosti za koju prijave traju do 2. rujna i Fakultete zdravstvenih studija kojeg maturanti mogu prijaviti do 31. kolovoza, priopćeno je sa Sveučilišta.

Preliminarne liste upisa na studije bit će objavljene 12. rujna, dok je objava konačnih rang-lista za upis na studijske programe 19. rujna iza 15:00 h. Sve važne rokove jesenskog upisnog roka i drugog roka mature možete proučiti ovdje.

U nastavku možete vidjeti preostali broj upisnih mjesta na Sveučilištu u Rijeci, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu ili kliknite na ‘download’ za preuzimanje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [486.16 KB]

Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

dvorana za predavanje na fakultetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap