Veseli nas što većina vas misli da će dobiti peticu iz Fizike: Očekivanja vam se pozlatila

Već godinama Fizika je najčešće prijavljivani izborni predmet na državnoj maturi pa ju je tako i ovoga puta polagalo oko 7.900 maturanata. Točna rješenja tog predmeta koji se pisao u petak, a netom nakon ispita, uz izvještaj koji smo napisali na osnovu vaših dojmova, u anketi smo vas priupitali, koju ocjenu očekujete iz ovog predmeta.

Screenshot: srednja.hr
Objavljena točna rješenja mature iz Fizike: Provjerite što vam je točno, a što ne

Iznenađeni smo, ali i sretni, jer je najveći broj sudionika ankete u kojoj je glasalo 2.950 ljudi, očekuje peticu iz Fizike.

Precizno 755 sudionika ankete (oko 25%) očekuje izvrstan uspjeh na Fizici. Ipak, ovaj ružičasti podatak je relativan, uzmemo li u obzir da vas oko 36% očekuje pad ili prolaz s dovoljnom ocjenom.

Precizno 464 vas smatra da će pasti Fiziku na ljetnom roku državne mature, dok vas 640 očekuje dvojku.

Trojku i četvorku pak očekuje gotovo podjednak postotak sudionika ankete. Preciznije, 537 vas misli da će iz Fizike dobiti ocjenu tri, a 554 da će dobiti četiri.

Da biste još utvrdili svoja očekivanja, možete još jednom zaviriti u rješenja iz Fizike na ovoj poveznici.

_________________________________________________________________________
Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Odgovori