Pretraga

[VIDEO] Princ na crnom konju: Splitski srednjoškolac dojahao na maturalnu zabavu i šokirao pratilju

A- A+

Učenici četvrtog razreda splitske Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju jučer su maturalnom zabavom obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Teško da će taj dan lako zaboraviti, budući da je jedan od njih imao poprilično spektakularan dolazak – maturant Berto Pletikosić na zabavu je dojahao na konju.

Kada je imao samo šest godina, učenika splitske Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Berta Pletikosića otac je često vodio na hipodrom i utrke konja. Porijeklom je iz Hrvaca kod Sinja gdje vidjeti konja nije rijetkost pa ih je zavolio u vrlo ranoj dobi, piše Dalmacijadanas.hr.

Zapravo, konje voli toliko da je jučer na svoju maturalnu zabavu stigao upravo jašući jednoga i tako priredio pravi spektakl okupljenima. Stigao je u sedlu engleski punokrvne kobile Double Trouble (GER) kojoj je ujedno i trener.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Pogledajte kako se maturalna večer slavi u Sarajevu

– Ovo je inače kobila za galopske utrke oko hipodroma. Zadovoljan sam kako je odradila ovaj šušur. Kobila ima 8 godina i dovedena je iz Baden Badena iz Njemačke, plaćena je 12 tisuća eura. Gore je trčala par utrka, spremao sam je za Sinj nedavno, ali mi se desila mala nezgoda. Naime, 16 dana prije sam pao s konja kojeg sam isto trenirao te sam završio na intenzivnoj njezi šest dana. Imao sam četiri punta na ruci i teški potres mozga, ali sve je dobro prošlo. Još sam s konjima i ne odustajem. Moj cilj je sinjska Alka, odgovorio je Berto za Dalmacijadanas.hr na pitanje je li konj prvi put u gradu.

Berto je ovim potezom uspio oduševiti i svoju pratilju Magdalenu.

– Mislila sam da se zeza, a on je stvarno doveo konja. U šoku sam. Ali lijepo je vidjeti ove okupljene ljude, rekla je maturantica Magdalena.

Valja za kraj napomenuti kako je Berto zapravo pravi profesionalac – dugogodišnji je jahač trkaćih konja, a ujedno i licencirani džokej pri Hrvatskom galopskom savezu. Stoga, (osim ako nemate iste kompetencije) ne preporučujemo da ovo izvodite na svojoj maturalnoj.

[VIDEO] Princ na crnom konju: Splitski srednjoškolac dojahao na maturalnu zabavu i šokirao pratilju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap