Pretraga

[VIDEO] Tjestenina s mature iz Hrvatskog postala hit na TikToku: ‘Ako ništa, barem sam naučila skuhat’

A- A+

‘Kakva jebena tjestenina, pa šta sam ja Špiček?’. Legendarna je to reakcija maturanta nakon jučerašnjeg ispita Hrvatskog jezika na državnoj maturi. Jedan od polaznih tekstova i pripadajuća bitanja, naime, bili su o pravilnom kuhanju tjestenine. Nije trebalo dugo da tjestenina s mature postane lajtmotiv maturantima na TikToku.

tjestenina, pasta

Foto: Unsplash; Heather Gill

Nakon višednevne pauze po završetku ispita izbornih predmeta na maturi, ovoga četvrtka učenici su se vratili u klupe kako bi napisali prvi dio ispita iz Hrvatskog – test iz jezika i književnosti. Na višoj razini maturante je posebno zabavio jedan zadatak, odnosno polazni tekst o – tjestenini.

Izdvojeni članak

Maturante na Hrvatskom (A) posebno zabavio jedan zadatak: ‘Kakva j****a tjestenina, šta sam ja Špiček?!’

‘Kakva jebena tjestenina, pa šta sam ja Špiček?’ – napisao je odmah nakon ispita jedan maturanti u Facebook grupi Maturanti 2021./2022., a riječ je o jednom od polaznih neknjiževnih tekstova koji je zabavio veliki broj maturanata. Naime, taj polazni tekst zapravo je bio recept s Coolinarike, a onda su pristupnici morali odgovarati na pitanja vezana uz njega. Među ostalim, u receptu je pisalo da se tjestenina ne smije ispirati vodom nakon što se skuha pa su pristupnici morali znati što negativno utječe na tjesteninu i trebalo je zaokružiti ispiranje.

Jučer i danas na TikToku su se samo nastavile nizati reakciju na maturu iz Hrvatskog jezika. Maturanti uglavnom snimaju smiješne videe u kojima izbjegavaju dodavati ulje u kipuću vodu u kojoj se kuha tjestenina ili se zaustavljaju prije ispiranja tjestenine. Neki su od njih pak skuhali i cijeli obrok inspirirani zadatkom s mature. Skupili smo one koji su nam bili najzanimljiviji, a možete ih pogledati ispod.

@ttijaa al bas je bila vajb #fyp #foryou #matura #matura2022 #maturahrv #foodwehate ♬ original sound – Jelena Dunjić

@onlygiuroMatura 2021/2022♬ Originalton – 🫀🏥

@laramarkota #matura2022 #hrvatski #fyp ♬ TROLLZzz Dance – Cassidy Condie

@lea_rodic Maturanti 2022 be like: #foryoupage #trending #matura #skola #hrvatski ♬ original sound – Hope Schwing

tjestenina, pasta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap