Pogledajte kako izgleda predavanje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana početkom ove akademske godine okupila je brojne srednjoškolce koji planiraju upisati neki od fakulteta tog Sveučilišta. No, osim njih, na smotri su se okupili i brojni stručnjaci koji predaju na tim fakultetima, a neki od njih održali su i predavanja. Kako izgleda predavanje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i što ondje možete naučiti, doznajte u nastavku.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

FSB: Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu najstariji je i najveći od srodnih fakulteta u Hrvatskoj. Nositelj je suvremenih studijskih programa iz područja tehničkih znanosti za obrazovanje stručnjaka u svim granama industrije. Na Fakultetu se izvode tri sveučilišna preddiplomska i diplomska studija: strojarstva, brodogradnje te zrakoplovnog inženjerstva. Više detalja o tome zašto upisati zagrebački FSB, što on nudi i koje je misija i vizija fakulteta možete pročitati ovdje.

Na prošloj Smotri sveučilišta FSB se predstavio zanimljivim predavanjem ‘S robotima može bolje’, kojeg je održao profesor Bojan Jerbić sa Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava, iz Laboratorija za autonomne sustave u osnivanju.

– Budući da je moj svakodnevni posao u druženju s robotima, jednog takvog sam doveo ovdje da mi pravi društvo. Iako je to jedan od najrazvijenijih laboratorija u Europi za istraživanje i obrazovanje u robotici, moram reći da su najvrjednije u tom laboratoriju ovi mladi ljudi pored mene, dakle moji suradnici, ne mnogo stariji od vas, ali sve redom doktori znanosti i stručnjaci sa svjetskom karijerom. Oni se bave robotikom iz jednostavnog razloga, ne samo zato što je ona atraktivna, nego i zato što je to temeljna tehnologija 21. stoljeća, modernog društva u kojemu se danas nalazimo, započeo je profesor Jerbić svoje predavanje.

Kako izgleda jedna lekcija iz robotike, te što je profesor Jerbić naučio posjetitelje Smotre, a jednoga dana bi mogao i vas, pogledajte u zanimljivom videu u nastavku.

Odgovori