Pridružite se studentima iz cijelog svijeta: Dođite na Sveučilište u Ljubljani

Tijekom godina mnogobrojni su se studenti iz cijelog svijeta odlučili za studiranje na Sveučilištu u Ljubljani, poznato po kvaliteti obrazovanja koje nudi svojim polaznicima iz područja prirodnih i društvenih znanosti te tehnološkim studijima, a koji se provode prema bolonjskom sustavu. Samo lani je, uključujući i hrvatske studente, Sveučilište u Ljubljani pohađalo više od 2.100 studenata iz inozemstva.

Sveučilište u Ljubljani

Studij u Sloveniji: Kako studirati na Sveučilištu u Ljubljani?

Svega sat i pol vožnje automobilom od glavnog grada Hrvatske smješteno je Sveučilište u Ljubljani, najstarije sveučilište u Sloveniji. Sveučilište je osnovano prije gotovo 100 godina, a trenutno na njemu studira više od 40.000 studenata o čijem obrazovanju brine 5.700 zaposlenih na 23 fakulteta i tri umjetničke akademije, a nalazi se među tri posto najuglednijih sveučilišta na svijetu prema ARWU Shanghai, Times i QS World University top listi.

Sveučilište u Ljubljani potiče interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, razmjenjuje rezultate, postignuća u znanosti i umjetnosti s ostalim sveučilištima i institucijama za znanstvena istraživanja čime doprinosi slovenskoj i svjetskoj riznici znanja. Sve su ovo razlozi zbog čega je samo prošle školske godine Sveučilište u Ljubljani pohađalo 2.130 studenata iz čak 82 zemlje u svijetu, i još više od 1.800 studenata na Sveučilištu u Ljubljani studiralo je preko razmjene.

Među studentima iz inozemstva bili su i hrvatski studenti, njih čak 517, od kojih je najveći broj odlučio upisati Filozofski fakultet Sveučilišta u Ljubljani. Valja istaknuti da je upravo taj fakultet već četiri godine najpopularnije odredište hrvatskih studenata u Ljubljani. Osim popularnog Filozofskog fakulteta hrvatski su studenti lani izrazili i veliku zainteresiranost te na koncu i upisali Fakultet za arhitekturu, Ekonomski fakultet, Fakultet za društvene znanosti i Biotehnički fakultet.

Kako bi ubrzalo provedbu vlastitih istraživanja i primjenu obrazovnih postignuća te dodatno pridonijelo društvenom razvoju Sveučilište u Ljubljani surađuje s organizacijama iz ekonomije i usluga u javnom i privatnom sektoru, državnim organizacijama i civilnim društvom.

Više o Sveučilištu u Ljubljani, o stipendijama, studijskim programima i pripremi za prijave može se pronaći na: https://www.uni-lj.si/study/

Odgovori