Pretraga

Više od 1500 maturanata širom Hrvatske pristupilo Probnoj maturi!

A- A+

Više od 1500 maturanata u 8 gradova širom Hrvatske – u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Slavonskom Brodu – pristupilo je danas Probnoj maturi koju im je potpuno besplatno ponudilo Učilište Algebra, a kako bi provjerili svoje znanje iz tri predmeta svega nekoliko tjedana prije važnih ispita na pravoj državnoj maturi. Po prvi puta u Hrvatskoj polagali su se probni ispiti za maturu iz matematike, engleskoga i hrvatskoga jezika u ovom obimu i uz ovaj broj kandidata. Visoko učilište Algebra istovremeno je ponudilo direktan upis na studij računarstva i stipendiju u visini od gotovo 100 tisuća kuna za sve maturante koji na ‘pravoj’ državnoj maturi ostvare više od 900 bodova!

Izdvojeni članak

Državna matura: Važni datumi – ljetni rok 2013./2014.

Više 1500 učenika sudjelovalo na Probnoj maturi

Mjesec dana prije polaganja važnih ispita na državnoj maturi, više od 1500 zainteresiranih učenica i učenika srednjih škola danas je iskoristilo priliku da provjeri svoje znanje iz matematike, engleskoga i hrvatskoga jezika, i to na ispitima Probne mature koje su pripremili profesori s velikim iskustvom u svojim područjima i u pripremi učenika za ispite državne mature. Učenici će svoje rezultate primiti poštom u narednim danima, što će im još uvijek ostaviti dovoljno vremena da ‘izbruse’ svoja znanja iz predmeta čijim rezultatima s probnih ispita nisu zadovoljni.

Pisana po pravilima i uvjetima prave državne mature

Najviše je maturanata došlo na Probnu maturu u Zagrebu – njih gotovo 700 – dok su i u ostalim gradovima gdje se ‘polagala’ ova probna matura skupilo i po više stotina zainteresiranih. Probna se matura pisala po pravilima i uvjetima državne mature kako bi se maturanti što bolje pripremili za iskustvo koje ih očekuje kroz koji tjedan. Ovo je prvi puta da je neka institucija izvan redovnog obrazovnog sustava organizirala simultanu, potpuno besplatnu provjeru znanja i polaganje probnih ispita u ovom obimu i na razini cijele zemlje.

Izdvojeni članak

Prepisivanje na državnoj maturi ove godine će se oštrije sankcionirati

Ocijenit će više od šest tisuća ispita

– U sljedećim danima svatko tko je danas pristupio našoj Probnoj maturi moći će vidjeti kako ‘stoji’ u pogledu znanja iz pojedinih predmeta u odnosu na svoje kolegice i kolege. Budući da probna polaganja mature dosad nikad u Hrvatskoj nisu bila izvedena u ovom broju – ovih dana ćemo, naime, ocijeniti više od 6.000 ispita – maturantima se pružila jedinstvena prilika da svoje znanje i rezultate usporede s ostatkom generacije. Na ovom opsežnom projektu radili su vrhunski profesori, a sve kako bismo maturantima ponudili svjež, inovativan i dosad u Hrvatskoj nikad na ovaj način realiziran ‘alat’ za provjeru vlastitog znanja, izjavila je profesorica Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

Još ima vremena za pripreme

Ne budu li oni koji pristupe ispitu zadovoljni svojim rezultatima, još uvijek neće biti posve prekasno za pripreme za državnu maturu u zadnji čas: tijekom travnja i svibnja iz Algebre su najavili ciljane jednodnevne i dvodnevne radionice imena ‘Spas u zadnji čas’, na kojima će učenici moći dotjerati svoje znanje iz pojedinih cjelina unutar predmeta i dopuniti dijelove za koje je probna matura pokazala da im nedostaju. Više informacija o ovoj posebnoj akciji, inicijativi koja se također dosad nije provodila u Hrvatskoj, može se pronaći na http://drzavnamatura.hr/spas-u-zadnji-cas/

Izdvojeni članak

Maturanti se groze matematike na državnoj maturi, situacija je ‘alarmantna’

Ostvarite li više od 900 bodova dobivate direktan upis i stipendiju

Konačno, Učilište Algebra i Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo odlučili su i ovom prilikom dodatno stimulirati maturante koji žele studirati računarstvo i svoju karijeru potražiti u informatičkom sektoru. Sve učenice i učenici koji na državnoj maturi ostvare više od 900 bodova ujedno ostvaruju i direktan upis na najbolje ocijenjeni stručni studij u Hrvatskoj, Visoko učlište Algebra, i stipendiju za studij računarstva u visini od gotovo 100.000 kuna.