Pretraga

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo poziva zainteresirane buduće studente na Otvoreni dan – Geek dan, 12. travnja

A- A+

Tradicionalni Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo namijenjen je svim budućim redovnim i izvanrednim studentima koji žele zanimljivu karijeru u IT-u. U sklopu ‘Geek dana 2014.’ bit će održan niz predavanja s fokusom na kreativne primjene informatike i računarstva: posjetitelji će naučiti što je i kako se koristi Arduino, vidjet će 3D printere u akciji, saznat će kako izgleda vrhunska multimedijska 3D produkcija, kako nastaju igre poput ‘Serious Sama’, kako je razvijen sjajan domaći fotografsko-tehnološki projekt ‘Enfojer’ i kako poslati raketu na Mjesec! ‘Geek dan’ održava se 12. travnja s početkom od 9.30 sati.

Želeći dodatno približiti atraktivnost inženjerskih studija računarstva i studija multimedije, Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo organizira tradicionalni Otvoreni dan – Geek dan, 12. travnja 2014. u Ilici 242 u Zagrebu (ulaz iz Domobranske ulice) s početkom u 9.30 sati.

Interaktivna predavanja i razgovor sa stručnjacima

Kroz niz interaktivnih predavanja i razgovor sa zanimljivim stručnjacima čije je računarstvo svakodnevni posao – ali često i hobi i zabava – budući redovni i izvanredni studenti računarstva i multimedije moći će se upoznati s novim i intrigantnim tehnologijama, kao i atraktivnim primjenama IT-a poput izrade igara i multimedijske produkcije.

Program ‘Geek dana’

Program ‘Geek dana’, za koji se svi zainteresirani moraju prijaviti putem weba www.racunarstvo.hr/geek, uključuje sljedeća predavanja:

Najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo ove godine upisuje svoju sedmu generaciju studenata na studije programskog i sistemskog inženjerstva te treću generaciju studenata multimedijskog računarstva. Ovo učilište trenutačno je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj te je jedini računarski studij kojemu je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva po treći puta izdao certifikat o kvaliteti studija i studijskih programa ‘odobreno od FER-a’.

Maturanti koji ostvare više od 900 bodova na maturi imaju direktan upis i stipendiju

Svi maturanti koji na državnoj maturi ostvare više od 900 bodova ove godine ostvaruju pravo na direktan potpuno besplatan upis na Visoku školu odnosno pojedinačnu stipendiju u iznosu od gotovo 100.000 kuna. Visoko učilište Algebra na ovaj način želi potaknuti maturante da se odluče za studij i kasniju karijeru u ICT-u, atraktivnom sektoru u kojem i Hrvatskoj i Europskoj uniji nedostaje velik broj stručnjaka (procjena Europske komisije govori o nedostatku 900.000 IT stručnjaka do 2020. godine!) pa je stoga nalaženje zaposlenja lakše, mogućnosti zapošljavanja brojne a plaće osjetno više od prosjeka.

Program studija prilagođen stvarnim potrebama u sektoru

Kao neke od dodatnih benefita studija na Visokom učilištu Algebra valja izdvojiti i Centar karijera te Gospodarsko vijeće, dva tijela kroz koje učilište surađuje s najvećim IT poslodavcima u Hrvatskoj, prilagođava program studija stvarnim potrebama za stručnjacima u ovom sektoru, te istovremeno pomaže studentima da se usmjere i ostvare stručnu praksu tijekom studija, a ovisno o njihovim interesima unutar širokog područja računarstva i multimedije.

Tijekom studija također se stječu i vrijedni industrijski certifikati, što donosi dodatnu prednost prvostupnicima računarstva i multimedije Visokog učilišta Algebra prilikom zapošljavanja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap