Pretraga

Vodič kroz ispite državne mature 2014/2015

A- A+

Što se od mene traži da znam na državnoj maturi iz ispita iz hrvatskog, matematike, politike i gospodarstva – pitanje je koje si već sad postavljaju brojni maturanti. Uskoro će broj zainteresiranih naglo porasti, a sve odgovore vezane uz ispite na ljetnom i jesenskom roku mature 2014/2015 možete pronaći u Vodiču kroz ispite.

Iako se čini jako daleko, većina učenika neće se ni okrenuti, a već će ih stisnuti rokovi državne mature. Od 1. prosinca počele su prijave ispita, a već od 7. siječnja kandidati će moći prijavljivati i slagati studijske programe na svojim prioritetnim listama.

Iako treba imati na umu Kalendar aktivnosti koji obuhvaća datume do kojih se što prijavljuje, popunjava ili dostavlja i upisuje, te Kalendar polaganja ispita, važno je informirati se i o samoj provedbi testiranja.

Stoga pročitajte Vodič kroz ispite državne mature 2014/2015 kako biste doznali što se od vas očekuje da znate iz svakog predmeta, na koji će način ispiti biti koncipirani i ostale važne podatke koji će vam dobro doći.