Pretraga

Vrijeme curi: Ne propustite u zadanom roku obaviti presudne stvari za izlazak na državnu maturu

A- A+

Nakon što su zatvorene prijave predmeta za državnu maturu, koje su trajale do 15. veljače ove godine, za maturante i ostale pristupnike je nastupio dulji period zatišja, barem kada je o formalnim obvezama riječ. No, sada slijede završne pripreme, ali i obveze zadane rokovima pa vas podsjećamo na njih, kako zbog klika ili papira, ne biste ugrozili pristup ispitu. Odmah ćemo se nadovezati za dio s prijavama predmeta, koje su zatvorene 15. veljače. Naime, predmete još uvijek možete prijaviti ili promijeniti odabrane, i to sve do 7. svibnja, ako za to imate opravdan razlog.

Izvor: NCVVO

Izdvojeni članak

Izmijenjen raspored pisanja ispita na maturi: Donosimo novi kalendar državne mature 2017./2018.

Teži zdravstveni problemi u razdoblju trajanja prijava ispita, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća i slični opravdani razlozi pristupnicima dozvoljavaju naknadnu prijavu ispita mature, kao i njihovu promjenu. O opravdanosti razloga odlučuje ispitno povjerenstvo na temelju odgovarajućih dokaza, a odluku potpisuje predsjednik ispitnoga povjerenstva. Predsjednik ispitnoga povjerenstva dužan je, najkasnije u roku od 48 sati od dana primitka naknadne prijave, tu odluku dostaviti učeniku i Centru.

Drugi važan rok, koji valja ispoštovati, a istječe 2. svibnja je rok za uplatu ispita državne mature. Redovni maturanti, koji će na ljetni rok izaći prvi put, ne plaćaju ispite. Plaćaju ih pak oni pristupnici koji dolaze iz drugih zemalja i pristupnici koji su već izlazili na državnu maturu. Cijena po ispitu je 175 kuna.

Treći važan datum za sve pristupnike državnoj maturi je 17. svibnja. Do tog dana je moguće odjaviti prijavljene ispite.

Podsjećamo da je prvi predmet ljetnog roka ovogodišnje državne mature na rasporedu 7. lipnja, a cjelovit kalendar provedbe ispita možete pogledati na linku.

Vrijeme curi: Ne propustite u zadanom roku obaviti presudne stvari za izlazak na državnu maturu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap