Pretraga

Zadnje pripreme: Izdvojili smo 10 pitanja s prošle mature iz Informatike, možete li imati 100%?

A- A+

Otprilike dvije i pol tisuće maturanata pisat će ovoga petka maturu iz Informatike. Maturanti moraju pokazati znanje u tri područja i to kroz 36 zadataka koji će se naći u ispitu. Za posljednje ponavljanje prije ispita izdvojili smo deset zadataka s prošlogodišnjeg ispita.

Foto: Srednja.hr

Ukupno 100 minuta sutra će na raspolaganju imati maturanti koji kao izborni predmet pišu Informatiku. To vrijeme morat će rasporediti na rješavanje 36 zadataka te će kroz njih pokazati svoje znanje u tri područja – Informacije i digitalna tehnologija, Računalno razmišljanje i programiranje te Digitalna pismenost i komunikacije i e-Društvo. Koji će se ishodi ispitivati detaljnije možete proučiti u ispitnom katalogu ovdje.

Napomenimo i kako je lani prosječna ocjena koju su ostvarili pristupnici bila tek 2,7, a ovaj predmet spada u skupinu onih na kojima je prosječna postotna riješenost ispita između 41 i 50%.

Kako bi ostvarili što bolji rezultat, maturantima se, među ostalim, savjetuje i rješavanje ispita provedenih ranijih godina. Pa smo za posljednje ponavljanje izdvojili deset pitanja s prošlogodišnjeg ispita, a riješiti ih možete registracijom u sustav kvizovi.srednja.hr, gdje osim ovih, možete pronaći i pitanja s drugih ispita mature.

Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.