Pretraga

Završio ispit iz informatike: Teorija bila lagana, problem stvorili zadaci iz Excela

A- A+

Državna matura na ispitu iz informatike u zagrebačkoj XV. gimnaziji za manje od 20 učenika koji su je pisali je prošla jako dobro. Učenike je u školskoj sportskoj dvorani čuvalo dvoje profesora, prepisivanja nije bilo, a glazbena podloga izvana bila je pjesma Lilly Alen. Jedine probleme na ispitu učenicima su zadali zadaci iz Excela i pseudokodovi, dok im je teorija bila mačji kašalj.

Ispitom iz informatike na državnoj maturi danas u 15:40 završio je prvi dan mature u ljetnom roku. Posjetili smo zagrebačku XV. gimnaziju, popularni Mioc, kako bismo provjerili jesu li maturanti zadovoljni ispitom iz informatike na maturi. Iako je tek 15-ak učenika pristupilo ispitu mature, većina maturanata ove škole zadovoljna je svojim rješavanjem ispita.

Izdvojeni članak

Počela državna matura za preko 35 tisuća kandidata

Zaboravio da piše informatiku, pa se nije pripremao

Dominik je ‘miočanin’ koji je danas saznao da ipak ide pisati ispit iz informatike na maturi.

– Zaboravio sam odjaviti ispit, a frend me jutros nazvao i rekao mi je da sam na popisu. Nisam se uopće pripremao jer mi je informatika trebala za FOI u Varaždinu koji nije baš najbolji fakultet, kazao nam je Dominik i dodao kako je njegov prvi izbor ipak Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Ovom učeniku nije bilo problem riješiti ispit na maturi, međutim neki zadaci su mu bili prilično besmisleni.
– Iz nekog razloga smo morali prebacivati iz sustava u sustav, što je potpuno besmisleno, no eto to je u našem prastarom kurikulumu pa se pojavilo i na maturi zaključio je ambiciozni ‘miočanin’.

Trenutno se ‘nabrijava’ na ispit iz fizike, a u šali nam je spomenuo kako to znači – da radi sklekove na udžbenicima iz fizike.
Njegov kolega Sven koji također želi na FER potpuno je zadovoljan ispitom, no problem su mu stvarali zadaci koji su uključivali računanje formula iz Officeovog Excela. Tako je morao kraj zadane tablice preko formule shvatiti što bi se dogodilo da je programu zadana određena radnja, što mu je bio najteži dio ispita.

Izdvojeni članak

Još nije kasno: Ubrzane pripreme za državnu maturu

Atmosfera na Miocu: Lilly Alen i profesor koji sjedi na gimnastičkoj lopti

Ispit je trajao sto minuta, a nijedan učenik nije izašao ranije iz male sportske dvorane u kojoj je bilo smješteno manje od 20 učenika koji su izabrali informatiku na maturi.

– Nitko nije prepisivao, bilo je savršeno mirno, a čuvala su nam dva profesora. Jedini zvukovi bili su od profesorovog sjedenja na gimnastičkoj lopti i pjesma Lilly Alen koja je s radija dolazila iz susjedne teretane, opisala nam je atmosferu Iva Nekić.

Iva želi ići na Pravni fakultet i to na komparativnu književnost, a kao izborni predmet je uzela informatiku i nije požalila.
– Ma ispit uopće nije bio težak. Nadam se jako dobrim rezultatima, iako sam se pripremala svega dva dana, priznala nam je ova učenica.
Jedini problem koji je imala na ispitu bili su zadaci vezani uz pseudokodove, no samo iz razloga što je zadnji put za njih čula u prvom razredu srednje, kad ih je i učila.

Završio ispit iz informatike: Teorija bila lagana, problem stvorili zadaci iz Excela
Share via
Copy link
Powered by Social Snap