Pretraga

Znate li riješiti zadatke koje je na B razini Matematike rješavalo preko 20.000 maturanata?

A- A+

Ovoga petka Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je sve zadatke koji su se našli na ispitu iz Matematike na B razini, kao i rješenja tih zadataka. Dio njih izdvojili smo u našem sustavu kvizovi.srednja.hr, pokušajte ih riješiti.

foto: pixabay

Čak 20.758 pristupnika ove je godine prijavilo osnovnu razinu Matematike na državnoj maturi, a taj ispit pisao se u srijedu. Nakon ispita smo porazgovarali s nekoliko maturanata koji su nam otkrili kako im je protekao ispit, a kao i obično, dojmovi su različiti.

– Ukupni dojam je užasan, a nakon ispita sam se osjećala gore nego prije pisanja. Svi zadaci su mi bili teški, ali se zbog treme ne sjećam niti jednog, rekla nam je B razine Matematike Ivana.

Drugi ipak nisu imali toliko problema na tom testu.

– Ispita me uopće nije bilo strah bila sam i više nego smirena. Cjelokupni dojam je super. Stvarno sam zadovoljna riješenim ispitom. Nisam imala najteži zadatak jer sve mi je bilo donekle rješivo. Ako bih baš morala izdvojiti to bi bio onaj sa žaruljama koji mi baš nije imao smisla, rekla nam je, pak, Natalia.

Izdvojili smo nekoliko zadataka s B razine ispita, a u njima se možete okušati u nastavku.

Znate li riješiti zadatke koje je na B razini Matematike rješavalo preko 20.000 maturanata?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap