Pretraga

10 škola u Međimurskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Nastavljamo sa serijom tekstova u kojima donosim podatke o tome kojih su deset srednjoškolskih smjerova po županijama upisivali najbolji osmaši. Ovoga puta analizirali smo podatke Ministarstva znanosti i obrazovanja za Međimursku županiju u kojoj je, usput napomenimo, preostalo 114 mjesta za jesenski rok upisa u srednje.

Tehnička škola Čakovec| screenshot: Google Street View

Najbolji učenici Međimurske županije, odnosno osmaši s najvišim brojem bodova, pohrlili su u Gimnaziju Josipa Slavenskog u Čakovcu. Tri srednjoškolska smjera te škole zauzimaju prva tri mjesta na ovoj ljestvici. Najviši prosječan broj bodova upisanih je u programu prirodoslovno-matematičke gimnazije i iznosi 80,34 boda. Prvi na rang-ljestvici upisanih imao je 81,86 bodova, a posljednji 78,39.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Varaždinskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Drugi je na ovoj ljestvici program prirodoslovne gimnazije u Gimnaziji J. Slavenskog s prosječnim brojem bodova upisanih 79,97, a treći smjer opće gimnazije u kojeg upisani u prosjeku imaju 79,42 boda.

Od strukovnih škola na popisu se nalaze čak četiri strukovna smjera koje su upisivali najbolji, a to su strojarski računalni tehničar i tehničar za računalstvo u Tehničkoj školi Čakovec te fizioterapeutski tehničar i medicinska sestra/tehničar Srednje škole Čakovec.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Međimurske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

10 škola u Međimurskoj županiji koje su upisali najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap