Pretraga

10 škola u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Završen je ljetni upisni rok u srednje škole, a dok se iščekuje jesenski i početak nastave, srednja.hr donosi seriju tekstova s podacima koje su škole u pojedinim županijama upisivali najbolji osmaši. Tako je, prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), u Osječkoj-baranjskoj županiji najviši prosjek bodova upisanih bio u Srednju školu Isidora Kršnjavoga u Našicama.

Medicinska škola Osijek| foto: http://ss-medicinska-os.skole.hr/

S prosječnim brojem bodova upisanih od 79,72, prirodoslovno-matematička gimnazija Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama prva je na popisu škola koje su upisivali najbolji osmaši Osječko-baranjske. Najmanji broj bodova ondje upisanih iznosio je 77,86 bodova, dok je prvi na upisnoj listi tog smjera imao 80,93 boda.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Varaždinskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Prema podacima Ministarstva, drugi srednjoškolski smjer na popisu onih koje upisuju izvrsnici je zdravstveno-laboratorijski tehničar Medicinske škole Osijek. Prosječan broj bodova ondje upisanih iznosi 78,23. Zanimljivo je za primijetiti kako se ova škola na popisu ponavlja čak tri puta, a osim u spomenuti, učenici s visokim brojem bodova pohrlili su u smjer fizioterapeutski tehničar (77,38) i smjer medicinska sestra/tehničar opće njege (74,01).

Treća škola koju su ove godine upisivali najbolji osmaši Osječko-baranjske županije je Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti Osijek, gdje je prosječan broj bodova učenika 77,65. Na popisu se nalaze još i Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Gimnazija A.G. Matoša Đakovo te I. i III. gimnazija Osijek, kod koje posebno ‘u oko bode’ podatak da ju je uspio upisati i učenik koji ima manje od 50 bodova.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Osječko-baranjske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

10 škola u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap