Pretraga

10 srednjih škola u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Svoju seriju tekstovima o školama koje su upisali najbolji učenici u svakoj od županija nastavljamo u Istri. U srednjoškolskim programima diljem Istarske županije za jesenski rok upisa slobodno je ostalo 287 mjesta, a dok se očekuje početak odabira srednjih škola (21. kolovoza) donosimo popis onih koje su na prošlom roku upisivali učenici s najviše bodova.

SŠ Mate Balote Poreč| screenshot; YouTube

Opća gimnazija s nastavom na talijanskom jeziku u Talijanskoj srednjoj školi ‘Leonardo da Vinci’ u Bujama srednjoškolski je program kojeg su upisivali najbolji osmaši u Istarskoj županiji. Prosjek bodova ondje upisanih je 77,91 bod, najmanji broj bodova upisanog iznosi 74,36 bodova, a prvi na listi imao je 79,9 boda.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Pri vrhu popisa po bodovima upisanih nalaze se još opća gimnazija Gimnazije Pula, gdje je taj prosjek 77,70 bodova, dok je treća također opća gimnazija u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Upisani u ovaj program prosječno su imali 75,72 boda.

Na ljestvici škola koje su upisivali najbolji nalaze se tek dva strukovna smjera Istarske županije, a o kojim je smjerovima riječ, pogledajte u tablici u nastavku. U tablici je prvo navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

10 srednjih škola u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap