Pretraga

10 srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Završen je ljetni upisni rok u srednje škole, a dok se iščekuje jesenski i početak nastave, srednja.hr donosi seriju tekstova s podacima koje su srednjoškolske programe u pojedinim županijama upisivali najbolji osmaši. U Osječko-baranjskoj za jesenski je upisni rok ostalo 583 mjesta, a na ljetnom su učenici s najviše bodova pohrilili u III. gimnaziju Osijek.

III. gimnazija Osijek| screenshot: Facebook stranica III. gimnazije Osijek

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, osmaši s najvišim brojem bodova u Osječko-baranjskoj županiji pohrlili su u prirodoslovno-matematičku gimnaziju III. gimnazije u Osijeku. Prosječan broj bodova ondje upisanih iznosi 79,65 bodova, prvi na listi imao je 83 boda dok je najmanji broj bodova upisanog 77,66.

Izdvojeni članak

Za jesenski rok upisa u srednje ostalo više od 6.000 mjesta: Provjerite u kojim sve školama

Drugi na popisu programa koje su upisivali najbolji je jedan strukovni, što je veliko iznenađenje na vrhu ovakvih ljestvica. Riječ je o smjeru farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Osijek, gdje je prosječan broj bodova upisanih 79,57.

Prirodoslovno-matematička gimnazija u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama treći je na popisu programa koje su u Osječko-baranjskoj upisivali osmaši s najvišim brojem bodova. Prosjek upisanih je 79,30 bodova.

Ono što je zanimljivo jest da se u top deset programa koje su u ovoj županiji upisivali najbolji osmaši nalaze se još dva strukovna smjera – tehničar za računalstvo u Elektrotehničkoj i prometnoj  školi Osijek te fizioterapeutski tehničar u Medicinskoj školi Osijek.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Osječko-baranjske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednjeg na ljestvici upisa.

Izvor podataka: MZO

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap