Pretraga

10 srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Ljetni rok upisa u srednje škole završen je prije par tjedana, a u Primorsko-goranskoj županiji ostalo je slobodno čak 348 mjesta. I dok manjina koja nije nigdje ‘upala’ čeka da ih popuni, a ostali početak nastave, donosimo popis deset srednjoškolskih programa koje su u ovoj županiji upisali najbolji učenici.

Prva riječka hrvatska gimnazija| foto: http://gimnazija-prva-hrvatska-ri.skole.hr/

Najbolji učenici Primorsko-goranske županije pohrlili su u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Škola je to koju su upisivali osmaši s najvišim brojem bodova, u prosjeku 79,36. Pritom je najmanji broj bodova upisanog iznosio 76,10 bodova, dok je prvi na listi imao 81 bod.

Izdvojeni članak

10 škola u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Na drugom mjestu ljestvice nalazi se opća gimnazija Prve riječke hrvatske gimnazije, gdje prosjek bodova upisanih u prvi razred 79,13. Treći na popisu srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji osmaši u Primorsko-goranskoj županiji je opća gimnazija ponovno Prve sušačke hrvatske gimnazije (77,92). Na ovoj top 10 ljestvici samo je jedan strukovni program, farmaceutski tehničar Medicinske škole u Rijeci, gdje upisani imaju prosječno 77,66 bodova.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Primorsko-goranske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

10 srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap