Pretraga

10 srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Nakon ljetnog roka upisa u srednje škole započeli smo s objavom serija tekstova koji sadržavaju popis deset škola koje su u svakoj od županija upisivali najbolji učenici. U školama diljem Sisačko-moslavačke županije za jesenski su rok ostala slobodna 164 mjesta, a koje su škole na ljetnom upisivali najbolji osmaši pročitajte u nastavku.

SŠ Tina Ujevića Kutina| screenshot: Google Street View

S prosjekom bodova upisanih od 79,64 srednjoškolski program kojeg su upisivali najbolji osmaši u Sisačko-moslavačkoj županiji jest prirodoslovno-matematička gimnazija Srednje škole Tina Ujevića Kutina. Posljednji na listi ondje upisanih imao je 77,57 bodova, a prvi točno 80.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Program opće gimnazije u istoj srednjoj školi treći je na popisu škola koje su upisivali najbolji – prosjek upisanih u prvi razred je 77,46 bodova.

Na drugo mjesto, između dva programa SŠ Tina Ujevića Kutina, ‘ugurao’ se program opće gimnazije u Gimnaziji Sisak, u kojoj upisani imaju prosječno 78,46 bodova.

Osim gimnazijskih na ovoj top deset ljestvici nalazi se i nekoliko strukovnih smjerova. Svakako je zanimljivo istaknuti kako je među njima i novi smjer Tehničke škole Sisak, tehničar za razvoj video igara. Jedinstveni je to smjer u Hrvatskoj pokrenut ove godine, učenici su za njega pokazali daleko veći interes nego što je mjesta, pa ne iznenađuje da je prosjek bodova upisanih na kraju iznosio 70,75 bodova.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Sisačko-moslavačke županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

10 srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji koje su upisali najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap