Pretraga

10 srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Ljetni upisni rok u srednje škole je iza nas, a od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o tome koji je prosječan broj bodova upisanih u svaki od srednjoškolskih programa u Hrvatskoj. Podaci pokazuju da su u Splitsko-dalmatinskoj županiji najbolji učenici, odnosno oni s najviše bodova, pohrlili u tamošnju V. gimnaziju.

V. gimnazija Split; screenshot: youtube

Ove godine na vrhu ljestvice srednjoškolskih programa koje su upisivali osmaši s najviše bodova u Splitsko-dalmatinskoj županiji nalazi se opća gimnazija V. gimnazije Vladimir Nazor u Splitu. Prosječan broj bodova ondje upisanih je 79,43, dok je posljednji na listi imao čak 77,21 bod.

Izdvojeni članak

10 zagrebačkih srednjih škola koje su upisali najbolji osmaši

I drugo mjesto ljestvice zauzima smjer opća gimnazija, ali u SŠ fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj. Upisani ondje imaju prosječno 79,18 bodova, dok je posljednji na listi imao 75,45.

Gimnazija koja je lani zauzimala prvo mjesto ovakve ljestvice, ove je godine na trećem. Riječ je o prirodoslovno-matematičkom programu III. gimnazije Split. Upisani prosječno imaju 78,89 bodova, dok posljednji koji je ‘upao’ ima 75,15 bodova.

Zanimljivo je kako se na popisu programa koje su upisivali najbolji u Splitsko-dalmatinskoj nalazi i jedan strukovni. Riječ je o smjeru farmaceutski tehničar Zdravstvene škole Split.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa.

Izvor: MZO

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

10 srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši
Share via
Copy link
Powered by Social Snap