Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Za otprilike mjesec dana započet će jesenski rok upisa u srednje škole, a nakon provedenog ljetnog roka provjerili smo u koje su se srednjoškolske programe upisivali učenici s najvišim prosječnim brojem bodova. U Splitsko-dalmatinskoj županiji to je u 2022. prirodoslovno-matematički program III. gimnazije Split.

III. gimnazija Split

III. gimnazija Split|foto: trema.hr

Prosječno 79,29 bodova imali su učenici koji su upisali prirodoslovno-matematičku gimnaziju III. gimnazije Split, što je ujedno i program s najvišim prosjekom bodova upisanih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prvi na upisnoj listi imao je čak 83 boda, a posljednji 75,97. Na drugo mjesto ove ljestvice smjestila se prirodoslovna gimnazija Prirodoslovne škole u Splitu, smjer je to u kojem upisani imaju prosječno 79,21 bod. Top tri zatvara opća gimnazija SŠ fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj s prosječnim brojem bodova upisanih 78,64.

Iako nerijetko vlada stav da izvrsni učenici hrle isključivo u gimnazijske programe, ova županija dokaz je da to baš i nije tako. U Splitsko-dalmatinskoj na ovu su se listu i ispred nekih gimnazija uvrstila dva strukovna smjera. To su farmaceutski tehničar u Zdravstvenoj školi Split, gdje upisani imaju prosječno čak 78,50 bodova te tehničar za računalstvo Elektrotehničke škole Split s prosjekom bodova upisanih 75,82.

Koji su se još srednjoškolski programi u Splitsko-dalmatinskoj županiji svrstali među deset onih koje su upisivali osmaši s naviše bodova, možete vidjeti u tablici ispod. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod:

Copy link
Powered by Social Snap